Nye koronatilfeller ved NTNU:

Kommuneoverlegen vil be NTNU vurdere tvungen registrering

Kommuneoverlege Tove Røsstad vil gå i dialog med NTNU om innføring av obligatorisk registrering ved forelesninger.
Systemet med QR-registrering ved inngangene til auditoriene, særlig kombinert med registrering av hvilken nummerert plass man sitter ved, er særlig godt egnet for smittesporing, sier kommuneoverlege Tove Røsstad (illustrasjonsfoto). 
    
      (Foto: Kristoffer Furberg)

Systemet med QR-registrering ved inngangene til auditoriene, særlig kombinert med registrering av hvilken nummerert plass man sitter ved, er særlig godt egnet for smittesporing, sier kommuneoverlege Tove Røsstad (illustrasjonsfoto).  Foto: Kristoffer Furberg

Den tredje NTNU-studenten som fikk påvist covid 19 i helga tilhører den samme sosiale gruppen som de øvrige to smittede studentene, opplyser kommuneoverlege Tove Røsstad til Universitetsavisa.

Samtlige tre studenter, alle tre menn i tyveårene, studerer ved Fakultet for ingeniørvitenskap.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Den første studenten ble antakelig smittet i slutten av september, nummer to i forrige uke. Til sammen 500 studenter er satt i karantene. Så langt har man rukket å teste 350 personer, opplyser kommuneoverlegen. Av disse har nå 3 testet positivt.

 
    
      (Foto: Systemet med QR-registrering ved inngangene til auditoriene, særlig kombinert med registrering av hvilken nummerert plass man sitter ved, er særlig godt egnet ved smittesporing, sier kommuneoverlegen.)

  Foto: Systemet med QR-registrering ved inngangene til auditoriene, særlig kombinert med registrering av hvilken nummerert plass man sitter ved, er særlig godt egnet ved smittesporing, sier kommuneoverlegen.

Vente til dag 8 for sikkert testsvar

Røsstad forteller at smittevernkontoret har vært i kontakt med FHI om testing. FHI anbefaler å teste dag 8 etter antatt smittetidspunkt for å være sikker på at testen gir riktig resultat.

- Man kan godt teste seg tidligere, men om man gjør det for eksempel på dag 3 kan man ikke kjenne seg trygg på ikke å ha blitt smittet, sier hun.

- Men det er viktig å minne om at man skal være i karantene i 10 dager etter mulig smittesituasjon eller etter å ha testet negativt på dag 8, legger hun til.

Man må være forberedt på at det kan bli påvist flere tilfeller av korona i dagene som kommer, formaner kommuneoverlegen.

- Har kontroll

Men Røsstad frykter ikke at situasjonen er ute av kontroll.

- Nei, vi har ingen opplevelse av å miste kontrollen. I denne situasjonen er det snakk om studenter i samme cluster – som har tett, daglig kontakt, og det er i denne gruppen vi ser en smittespredning. Dette følger vi nøye opp, sier hun.

Kommunens smittevern kjenner ikke til flere smittetilfeller ved NTNU.

Kommuneoverlege Tove Røsstad vil nå gå i dialog med NTNU-ledelsen om å innføre en ordning påbudt registrering ved forelesninger.

LES OGSÅ: Manglende registering gjør smittesporing vanskeligere

- QR et elegant system

Systemet med QR-registrering ved inngangene til auditoriene, særlig kombinert med registrering av hvilken nummerert plass man sitter ved, er særlig godt egnet, framholder hun.

- Ved MH-fakultetet, hvor jeg har forelest, er dette på plass. Det er et utrolig elegant system. Om vi får melding om et smittetilfelle, kan vi gå inn i systemet og se hvor vedkommende satt, og så kontakte de studentene som satt innen en radius på 2 meter, og teste disse, framfor  å måtte kontakte alle studentene i salen, sier Røsstad.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Oppfordrer til hjemmeeksamen

NTNU har oppfordret alle fagmiljøene til å endre eksamensform til hjemmeeksamen der det er mulig.

Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen

Professor Øyvind Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen for behandlingen han ble utsatt for i forbindelse med IHS-striden.

Mener forholdet mellom NTNU og Sintef gnisser

NTNU og Sintef konkurrerer om de samme oppdragene, prosjektene og forskningsmidlene, advarer direktør Magnus Langseth i SFI Casa ved NTNU.

NTNU vs Eikrem:

NTNU engasjerte to advokatbyråer

NTNU har benyttet seg av to ulike advokatbyråer i forbindelse med prosessen mot Øyvind Eikrem.