Koronaviruset:

Stenger helsestasjon, holder kantiner åpne

Studentsamskipnaden følger tett med på utviklingen av koronaviruset, men velger foreløpig å ikke stenge treningssentre eller kantiner.

Sit har økt renholdet i kantinene for å redusere smittefaren. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Sit har økt renholdet i kantinene for å redusere smittefaren. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Publisert Sist oppdatert

Så langt er det bare helsestasjonen for studenter, som holder til i lokalene til Gløshaugen legesenter i Trondheim og kantina på Tunga, som er stengt av Sits (Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim) tilbud.

Kantina på Tunga er stengt som følge av at en rekke studenter og ansatte holdes hjemme.

Vil unngå smitte på legesenteret

Stengingen av helsestasjonen skyldes Folkehelseinstituttets råd. På en kveld er det inntil 100 personer til stede på helsestasjonen, noe som gir smitterisiko. Det er særlig viktig å unngå smitte i et legesenter i en epidemisituasjon, da dette vil redusere helseberedskapen, opplyser Sit. Foreløpig er helsestasjonen stengt til og med 1. april.

Kommunikasjonsdirektør Halvard Danielsen i Sit sier det kan være aktuelt å åpne helsestasjonen på et alternativt sted da hovedårsaken til at den stenges er at lokalene ligger inne i lokalene til Gløshaugen legesenter. Helsestasjonen brukes primært til arbeid som handler om seksuell helse, og spesielt til testing av kjønnssykdommer.

Foruten kantina på Tunga er de øvrige kantinene åpne.

- Vi følger NTNUs råd og tiltak. Vi har mye åpent i NTNU sine lokaler, og gjør ikke egne vurderinger på om kantinene skal stenges, sier Danielsen.

Vurderer ytterligere tiltak

Sit har imidlertid økt renholdet i kantinene for å redusere smittefaren. De oppfordrer også gjestene på sine spisesteder til å vaske hendene før alle måltider og setter ut desinfeksjonsmidler i kantinene.

Samskipnaden har også økt renholdet på sine treningssenter. Foreløpig er ingenting stengt eller avgrenset.

- Vi vurdere å sette inn ytterligere tiltak. Det har vært diskutert forskjellige ting. For eksempel går det an å ha færre plasser på gruppetreninger, slik at det blir mer plass mellom dem som er med. Akkurat nå har vi ikke tatt noen beslutninger. Vi er i kontakt med smittevernoverlegen og Folkehelseinstituttet. Vi diskuterer også med treningsbransjen og andre samskipnader, sier Danielsen.

Les alle UAs saker om koronaviruset her.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.