Færre lærerstudenter stryker i matte

Tre av ti lærerstudenter strøk på matematikkeksamen i fjor høst. Det er en betydelig nedgang fra året før. Resultatene spriker mellom de ulike skolene.

Strykprosenten i matte blant lærerstudenter gikk i fjor ned fra året før, men spriker veldig på de ulike utdanningsinstitusjonene.
Publisert Sist oppdatert

Strykprosenten blant de 748 lærerstudentene på trinn 1–7 og 5–10 som avla hver sin nasjonal deleksamen i matematikk denne høsten, var på 29,3 og 23, melder Khrono.

Totalt var det 208 studenter, altså 27,8 prosent, som strøk. Det er en betydelig nedgang fra året før da det var 40,6 prosent stryk for trinn 1–7 studentene og 37,8 prosent stryk for trinn 5–10 studentene.

Direktør Kristin Vinje i Nokut, som har ansvar for at tre ulike studentgrupper testes i nasjonale deleksamener på universiteter og høgskoler, er fornøyd med at strykprosenten har gått ned. Hun sier at selv om resultatene er bedre enn før, er det likevel bekymringsfullt at resultatene varierer såpass mye.

Ved Oslo Met strøk 35,7 prosent av grunnskolelærerstudentene på trinn 1-7, mens på trinn 5–10 strøk 20,3 prosent.

Høyest strykprosent er på Nord universitet, trinn 1–7. Der var det bare 18 studenter som avla eksamen, og 10 av dem strøk. Det gir en strykprosent på 55,6.

NTNU hadde 24 kandidater og 20,8 prosent strøk.

Følg UA på Facebook og Instagram.