Ad vettuge spørsmål

Kjære rektor Gunnar Bovim: Besinn deg! Ikke led oss – eller i første omgang Styret – inn i en prosess som ingen aner hvor ender, skriver professor Brit Mæhlum i dette leserbrevet.
Nordistikk-professor Brit Mæhlum ba Bovim om å lukke fusjonsvinduet under allmøtet om Saks-prosessen på Dragvoll. 

Nordistikk-professor Brit Mæhlum ba Bovim om å lukke fusjonsvinduet under allmøtet om Saks-prosessen på Dragvoll. 

I intervjuet UA hadde med Per Morten Schiefloe forrige uke angående mulige fusjoner mellom NTNU og andre institusjoner, uttaler Schiefloe følgende:

”Det ulykksalige er at med en gang man begynner å snakke om sammenslåing, så handler alt om struktur. Det stjeler all oppmerksomhet. Alle bruker kreftene sine på organisasjonskart, piler og bokser. Det man skulle ha spurt om, er hvor det fins potensial for samarbeid. Det er et vettugt spørsmål”. I realiteten koker hele denne debatten ned til nettopp dét: Hvor ligger de potensielle fordelene med å sluse to eller flere institusjoner gjennom en fusjonsprosess, versus det å initiere et mer eller mindre forpliktende samarbeid mellom de samme institusjonene? Eller for å stille spørsmålet på en annen måte – er de mulige fordelene med en fusjon større enn omkostningene? Mange tviler sterkt på det. Tvert imot er flere av oss nokså overbeviste om at det ulykksalige scenariet som Schiefloe trekker opp, her er det mest sannsynlige. Og det gjelder enten det skulle bli satellitt-modellen eller ”bare” fusjonen med HIST som blir utgangen på hele denne debatten.

Så derfor, kjære rektor Gunnar Bovim: Besinn deg! Ikke led oss – eller i første omgang Styret – inn i en prosess som ingen aner hvor ender, ja, som til overmål kanskje ikke har noen ende.UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Koronaviruset:

NTNU strammer inn på reiser til en rekke land

Alle reiser til fastlands-Kina og Nord-Italia, Sør-Korea, Japan og Iran, Hong Kong og Singapore skal avlyses eller utsettes, ifølge NTNUs nye retningslinjer.

Kva med studentanes rettar, Nord universitet?

Studentane ved Campus Nesna blir no utsett for eit tilfeldig og mangelfullt styringssystem som gjer studentane utrygge for både kvalitet og studiesituasjon.

Disse skal ha ansvar for norsk deltakelse i Horisont Europa

Forskningsrådet og Innovasjon Norge er de mest sentrale aktørene som skal følge opp norsk deltakelse i Horisont Europa, som er EUs forsknings- og innovasjonsprogram.

Ytring:

Norsk forskning er åpnet

- Vi er på god vei mot målet om åpen tilgjengelighet for offentlig finansierte vitenskapelige artikler , skriver Anne Kristine Børresen, Vidar Røeggen og Gunnar Sivertsen, arbeidsutvalget i UHR-Publisering.