Studiestart 2021

Føler seg trygg på at hun vil finne gode venner på studiet

Et godt studentmiljø og et unikt årsstudium gjør at Maren S. Romundstad vil studere ved NTNU i Ålesund.

Som rullestolbruker må Maren S. Romundstad håndtere problemer andre ikke støter på når de flytter til et nytt studiested.
Som rullestolbruker må Maren S. Romundstad håndtere problemer andre ikke støter på når de flytter til et nytt studiested.
Publisert Sist oppdatert

Mange små tilfeldigheter kan føre nybakte studenter til Ålesund. Maren har ei tvillingsøster som allerede har studert på campusen i fire år. På besøk registrerte 22-åringen at byen er veldig fin, og hun fikk høre om hvor godt studentmiljøet er. Tunga på vektskåla ble at studiestedet tilbyr et årsstudium i medisinske og biologiske fag. Den kombinasjonen finnes ikke andre steder.

Nå har Maren vært ei uke i Ålesund. Opprinnelig kommer hun fra Skedsmokorset i det som før het Akershus.

- Nå gleder jeg meg veldig til å begynne med studiet. Det er alltid spennende, men jeg føler meg trygg på at jeg vil finne nye venner som jeg vil trives sammen med, sier hun.

Små hybler

Alt gikk ikke helt på skinner i starten. Maren er rullestolbruker og hyblene som tilbys er for små. Det er få tilrettelagte leiligheter i byen i regi av Sit. Sit i Ålesund tilbød henne å bo i parleilighet til samme pris som ettrom, men det var ikke Sit i Trondheim enige i.

- Det var vanskelig for meg å finne en leilighet som ikke ruinerer meg økonomisk og som er tilrettelagt. Men Sit i Ålesund har vært helt fantastiske til å hjelpe meg, understreker hun.

Enden på visa ble at de gjorde et unntak for regelen. Nå bor hun i en parleilighet i nærhetene av campus, og betaler prisen for en ettromsleilighet.

- Det var krevende og usikkert. Jeg lette på det private markedet, men svært få leiligheter er tilrettelagt. Alternativet ville vært å ikke studere her hvis det ikke ordnet seg.

- Noen kan velge bort studiet

Selv tror Maren at hun er den første rullestolbrukeren med leilighet via Sit ved NTNU i Ålesund. Det var et styr å få ordnet med den leiligheten hun nå er tildelt.

- Jeg kan håndtere en slik situasjon, men andre hadde kanskje ikke fått det til. Da kan det hende de velger bort studiet og campusen. Det er veldig synd.

Det ordnet seg for den nye studenten og nå ser hun framover. Mye tid denne uka har gått til å flytte inn i leiligheten.

- Det har vært så fint vær her. Det hjelper veldig.

Neste år planlegger Maren S. Romundstad å studere medisin i utlandet. De fagene hun skal ta dette studieåret er relevante og forberedende til dette studiet.

- Dette året vil gå fort. Jeg må nyte det mens jeg kan, smiler hun.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.