Har styrt Trondheim, nå skal han styre Sit

Den tidligere kommunedirektøren i Trondheim blir administrerende direktør Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund.

Morten Wolden under Arendalsuka i 2022 sammen med tidligere NTNU-rektor Anne Borg og tidligere Sit-direktør Audhild Kvam.
Publisert Sist oppdatert

I fjor høst ble det klart at Sit-direktør Audhild Kvam skulle gi seg og gå over i ny jobb. Nå er det klart hvem som tar over etter henne på fast basis. Morten Wolden har inntil nylig vært kommunedirektør i Trondheim kommune.

Nå eksisterer ikke den jobben lenger etter at Kent Ranum og Høyre tok over makta i byen og innførte parlamentarisme. 

Det betyr at fra senest 1. oktober tar Wolden heller over ansvaret for å styre Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund, det skriver samskipnaden i en pressemelding.

- Sit er en utrolig spennende og framoverlent organisasjon, som jeg har blitt godt kjent med gjennom mange års dialog. Nå får jeg muligheten til å påvirke utviklingen av Trondheim, Gjøvik og Ålesund som studentbyer. Det blir veldig spennende, sier Wolden.

Han fremhever Sits ambisjon om både å være en velferdsaktør og en samfunnsaktør.

- Målet om å skape et best mulig velferdstilbud for studentene er viktig, samtidig skal Sit ha en tydelig rolle i de respektive byene, sier Wolden i en pressemelding.

Styreleder i Sit, Monja Lien Jakobsen, er svært glad over ansettelsen.

- Morten har et stort hjerte for studentene. Han er genuint interessert i menneskene rundt seg, både kollegaer og studenter. Han har jobbet for å gjøre Trondheim til en god studentby i mange år, og vi tror denne erfaringen også vil være nyttig for Ålesund og Gjøvik, sier Lien Jakobsen.

Følg UA på Facebook og Instagram.