nasjonal deleksamen

Færre stryk blant sykepleierstudenter i Trondheim enn ellers i landet

Én av fire sykepleierstudenter i Norge strøk på nasjonal deleksamen i sykepleie i høst. Ved NTNU Trondheim var strykprosenten blant den laveste i landet.

Illustrasjonsfoto fra NTNUs eskamenslokaler på Sluppen.
Publisert

Det skriver Nokut i en pressemelding onsdag ettermiddag.

NTNU Trondheim ble kun slått av Lovisenberg Diakonale Høgskole i å ha den laveste strykprosenten på eksamen. Kun 9,2 prosent av studentene i Trondheim strøk på deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi.

Flere stryk ved NTNU Gjøvik og Ålesund

Flere sykepleierstudenter strøk ved NTNU Gjøvik og NTNU Ålesund. Der var strykprosenten på 25,9 prosent og 37,6 prosent.

På motsatt side av skalaen fikk 9,2 prosent av alle studentene i landets karakter A, noe som er den høyeste andelen noensinne. I tillegg gikk strykprosenten marginalt ned fra 25,2 % i 2021 til 25,1 % i 2022, men er fortsatt høyere enn tidligere år.

Andelen studenter som fikk A på eksamen var også høyere enn landsgjennomsnittet ved NTNU Trondheim. 15,9 prosent av studentene fikk A her.

Ved NTNU Gjøvik og NTNU Ålesund fikk 8,9 og 4,8 prosent av studentene karakter A.

Les om fjorårets tall her: En av fire fikk stryk på nasjonal deleksamen i sykepleie.

- En del har litt å jobbe med

NOKUT-direktøren mener at strykprosenten fortsatt er høy, men at det ikke er aktuelt å lempe på kravene på eksamen.

– Vi ser at det er studenter i hele landet som har gjort det godt, og det er vi glade for, men det er fortsatt en del som har litt å jobbe med for å bestå denne eksamenen. Fra vår side er det ikke aktuelt å lempe på kravene for å få flere gjennom, men heller prøve å inspirere institusjoner og studenter til å gjøre det enda bedre på neste forsøk, sier NOKUT-direktør Kristin Vinje.