Nina Waaler blir ny tilsynsdirektør i Nokut

Hun kommer fra stillinga som prorektor ved Oslomet.

Nina Waaler skifter beite fra Oslomet til Nokut
Publisert

Waaler er ansatt som ny avdelingsdirektør i avdeling for regelverk og tilsyn i Nokut. Hun begynner i jobben 1. september, og overtar etter Øystein Lund, skriver Nokut i ei pressemelding.

I dag er Nina Waaler prorektor ved Oslomet og har også fungert som rektor tidligere. Nå gleder hun seg til å skifte jobb.

– Ja, veldig! Spesielt gleder jeg meg til å treffe nye kollegaer og ta fatt på allemm de spennende arbeidsoppgavene som ligger foran oss. Mitt inntrykk er at NOKUT er en profesjonell organisasjon med viktige arbeidsoppgaver, hyggelige medarbeidere og høy kompetanse, sier hun i pressemeldinga.

Nokut står for Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen og er et faglig uavhengig forvaltningsorgan under Kunnskapsdepartementet. Nokut har blant annet i oppgave å akkreditere og føre tilsyn med norsk utdanning ogm godkjenne utenlandsk utdanning.

Tidligere stortingsrepresentant for Høyre Kristin Vinje er direktør i Nokut.

– Nina er en erfaren leder som kjenner både sektoren generelt og NOKUT svært godt. Hun har lang og god erfaring både som underviser, forsker og leder, så jeg gleder meg til å få henne til NOKUT og ser frem til å samarbeide med henne, sier hun i Nokuts pressemelding.

For NTNUs del har Nokut sendt ut «Varsel om tilsyn med det systematiske kvalitetsarbeidet.» Innen 15. september skal universitetet levere dokumentasjon til Nokut, ifølge opplysninger UA har innhentet fra NTNU. De skal ha mottatt informasjon om hvilken dokumentasjon som skal leveres til Nokut, i mai.

Tilsynskomiteen vil gjennomføre institusjonsbesøk ved NTNU en gang i løpet av november eller første halvdel av desember.