NSO har valgt sin nye leder

Tuva Todnem Lund skal lede studentene det kommende året.

Tuva Todnem Lund (NMBU) er NSOs nye leder.
Tuva Todnem Lund (NMBU) er NSOs nye leder.
Publisert Sist oppdatert

Det er Tuda Todnem Lund som skal lede Norsk studentorganisasjon det kommende året. Hun tar dermed over etter nåværende leder Andreas Trohjell. Lund var valgkommiteens innstilte lederkandidat, med en dissens hvor mindretallet innstilte Jonas Økland (BI). Lund har siste året har vært leder av Studenttinget ved NMBU.

Ledervalget, som ble gjennomført under NSOs landsmøte, foregikk i år digitalt.

Særlig forholdet mellom NSO sentralt og medlemsorganisasjonenene har vært i søkelyset under årets ledervalg. I sin kandidatbeskrivelse skrev Lund at hun ønsker å jobbe for reel påvirkning fra medlemslagene i NSO. Før valget uttalte Lund blant annet til Universitas at «i arbeidet med å hjelpe studenter i en vanskelig økonomisk situasjon har en gjeng pamper i NSO synset over hva studentene trenger», noe som ble kritisert av motkandidat Daniel Hansen Masvik.

I en pressemelding fra NSO sier Lund at samling av organisasjonen vil bli viktig i året som kommer.

– Vi skal ut av zoom-møtene og møte hverandre fysisk. Studentbevegelsen er på sitt beste når alle ledd i organisasjonen blir involvert, slik at studentstemmen blir et kraftig brøl politikerne ikke kan overhøre.

Det kommende stortingsvalget var også tema for flere av kandidatene, og er også blant områdene Lund kommer til å jobbe med som leder.

– Vi skal som en studentbevegelse over hele landet sørge for at verken regjeringen eller de andre partiene slipper unna med tomme ord. En bedring av studentøkonomien og kvalitet i utdanningene skal gjennomsyre regjeringserklæringen og statsbudsjetter de kommende årene, sier hun.

Arbeidsutvalget

Herman Siggerud (UiT) ble litt etter klokka 14.30 valgt som ny nestleder. Siggerud var valgkomiteens innstilte kandidat. DMMH-student og sittende organisatorisk nestleder i Velferdstinget i Gjøvik og Ålesund og Trondheim Simen Oftedal stilte først som kandidat til nestledervervet, men trakk sitt kandidatur i forkant av landsmøtet. Han stilte og ble i stedet valt som velferds- og likestillingsansvarlig.

Fakta

Dette er NSOs nye arbeidsutvalg:

Leder: Tuva Todnem Lund (NMBU)

Nestleder: Herman Suggerud (UiT)

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Magnus Dybdahl (NMBU)

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Vilde Veronica Haukeland (OsloMet)

Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig: Simen Oftedal (DMMH)

Internasjonalt ansvarlig: Emily MacPherson (HINN)

Senere i dag skal også NSOs sentralstyre velges. Her stiller NTNU-studentene Torjus Levisen Johansen og Guled Yusuf Mohamud som kandidater. Begge sitter i dag som representanter i Studenttinget NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.