Rekordhøyt NTNU-opptak:

Kjønnsfordelingen innen medisin fortsatt skjev

Til tross for en økning i menn som kommer inn på medisin er kjønnsbalansen fortsatt skjev, og det samme gjelder for realfag og teknologifag.
Illustrasjonsbilde: Immatrikulering 12.08.2019. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Illustrasjonsbilde: Immatrikulering 12.08.2019.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

13.893 søkere får tilbud om å komme til Trondheim, 1614 til Gjøvik og 1228 til Ålesund. Det melder NTNU i en pressemelding.

Til tross for gode tall er det fortsatt skjeve kjønnsfordelinger ved diverse fagretninger ved NTNU. Medisin har sett en økning i søknader fra menn, og passerer akkurat 30 prosent. Likevel er 82 prosent av de som får tilbud om plass i helsefag kvinner, opplyser NTNU i pressemeldingen. Lærerutdanningen passerer 70 prosent i andel kvinner i år.

Videre er realfags- og teknologiretningene ved NTNU fortsatt preget av mannlig majoritet. Det er likevel en økning i kvinner ved noen linjer, blant annet innenfor informasjonsteknologi, og innen ingeniørstudier for havbruk.

– Det er gledelig, sier konstituert prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad i pressemeldingen.

Økte krav

Både antall søkere og antall studieplasser er flere ved NTNU enn noen gang før, men opptakskravene går absolutt ikke ned.

Medisin er fortsatt det studiet som er vanskeligst å komme inn på. Her er poenggrensen 67,9 for ordinært opptak. Deretter følger industriell økonomi og teknologiledelse med 64,8 og profesjonsstudiet i psykologi med 64,6.

Søkere til lærerutdanningen har gått ned, men NTNU merket mindre til nedgangen enn andre.

– Selv om færre ønsket å bli lærer i år, og vi har flere studieplasser, er det høyere poengkrav for å få plass. Det kan tyde på at vi har fått enda flere svært dyktige og motiverte søkere, fremhever prorektor Kjeldstad.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.