Mener Nokut har for mye makt

Avgått Nokut-direktør Terje Mørland mener dagens regelverk bør slankes.
Terje Mørland er tidligere direktør i Nokut og nåværende avdelingsdirektør for studietjenester i Unit. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Terje Mørland er tidligere direktør i Nokut og nåværende avdelingsdirektør for studietjenester i Unit.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

I et intervju med Forskerforum omtaler tidligere Nokut-direktør Terje Mørland seg selv som byråkraten som hater byråkrati, og sier at han så for seg at Nokut skulle bidra til utvikling, ikke bare kontrollere.

- Jeg mener for eksempel at regelverket bør slankes. Og når det gjelder universitetsakkreditering mener jeg at Nokut har for mye makt. Nokut kan gjøre faglige vurderinger av utdanning og forskning, men det er rart at Nokut er overdommer i en sak som også har andre viktige aspekter, sier han til Forskerforum og peker på rundene som ble tatt rundt hvorvidt Nord universitet skulle få beholde universitetsstatus.

- Høyere utdanning spiller en viktig rolle for arbeidslivet og samfunnsutviklingen i regionen sin. Slike hensyn mener jeg tillegges for lite vekt, og det er rart at det ikke finnes et overordnet organ. Her burde politikerne ha mer å si, sier Mørland til Forskerforum.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Norge til topps i forskning på klimaendringer

Norge er det landet i verden som forsker mest på klimaendringer justert for landets størrelse viser analyse fra Nifu. - Vi produserer tre ganger så mye som landets størrelse skulle tilsi.

Han er Ålesunds beste underviser

Mark Pasquine er tildelt «Studentenes studiekvalitetspris» ved NTNU i Ålesund.

Gjesteskribenten:

Hvem «eier» egentlig døden?

Et merkelig spørsmål vil kanskje noen hevde. Likefullt har dette spørsmålet dukket opp hos meg flere ganger dette siste året, hvor jeg som gjesteskribent for UA har delt ulike refleksjoner knyttet til min mors død for snart et år siden.

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.