Ola Borten Moe: - Ja, jeg synes jeg ble tatt for hardt

Den tidligere statsråden forteller at han opplever at forholdet mellom politikere og journalister har endret seg vesentlig. – Jeg opplever en betydelig redsel for å bli tatt.

Ola Borten Moe
Ola Borten Moe reflekterte omkring forholdet mellom politikere og pressefolk under høstmøtet.
Publisert Sist oppdatert

- Og slik er det med rette, la han til.

På direkte spørsmål fra moderator Veslemøy Østrem hvor vidt han syntes han ble tatt for hardt, svarte eksministeren bekreftende, men slo straks fast at 'det synes vel alle.'

Borten Moe måtte gå av som forsknings- og høyere utdanningsminister i sommer etter at E24 avslørte aksjekjøp i våpen- og teknologiselskapet Kongsberg Gruppen. Han brøt også regjeringens retningslinjer for aksjehandel.

Borten Moe var den første av flere statråder som måtte trekke seg på grunn av habilitetsproblematikk. Siden kom historiene omkring den omfattende aksjehandelen til Erna Solbergs ektefelle Sindre Finnes mens hun var statsminister.

Borten Moe var invitert til Redaktørforeningens høstmøte for å reflektere omkring forholdet mellom politikere og media, i lys av de mange habilitetssakene.

Han opplever også at det er et helt annet miljø nå, enn da han startet som politiker. I dag er det hva han kaller «doble standarder» for journalister og politikere, mente han.

– I dag er det sånn at politikere kan jaktes ned, og alt er lov. Men jeg mener politiske journalister er langt mer offentlige personer enn flere på Stortinget. For å være en offentlig person så må du være redaktører. Det er ikke de samme spillereglene som gjelder i journalistikken som gjelder for politikken, mente Ola Borten Moe.

Følg UA på Facebook og Instagram.