UiT-saken mot Sandra Borch er ferdig behandlet

Den endelige dommen fra UiT er ventet å komme i midten av mars.

Saken mot Sandra Borch er ferdigbehandlet i nemnda for studentsaker ved UiT. Borch trakk seg i januar som forsknings- og høyere utdanningsminister som følge av saken.
Publisert Sist oppdatert

Nemnda for studentsaker ved Universitetet i Tromsø har behandlet og konkludert i saken som angår masteroppgaven til Sandra Borch (Sp), melder iTromsø.

Det er ikke klart om mastergraden hennes strykes, ti år etter at hun leverte den inn på universitetet.

- Jeg avventer resultatet av Universitetet i Tromsø sin gjennomgang av masteroppgaven min før jeg gir ytterligere kommentarer, skriver Borch i en SMS til iTromsø.

Borch gikk av som forsknings- og høyere utdanningsminister 19. januar etter at det ble avslørt at hennes egen masteroppgave inneholdt tekster fra andres oppgaver. Borch kalte inn til en pressekonferanse hvor hun erkjente feil og kunngjorde at hun trakk seg.

21,9 prosent av teksten var kopiert fra kilder som ikke var kreditert, ifølge NRK.

Oppgaven ble skrevet mens Borch, ifølge henne selv, hadde en travel hverdag som leder for Senterungdommen. Hun avviser at hun har jukset bevisst.

I ettertid har Borch også fått tilgang til sensuren fra Universitetet i Tromsø, der det står at plagiatet ble avslørt allerede i 2014 da oppgaven ble levert. Borch fikk karakteren D på masteroppgaven.

Følg UA på Facebook og Instagram.