Bovim og Tjora møtes til debatt

De er skarpt uenige på enkelte punkter. De deler omsorg og omtanke for NTNU Ganske snart etter påske samler UA Aksel Tjora og Gunnar Bovim til debatt. Du kan få komme og høre på, og stille dem spørsmål.
NTNU-rektor Gunnar Bovim (bildet) møter sosiologiprofessor Aksel Tjora til debatt etter flere kronikker om fusjon undertegnet sistnevnte. 
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

NTNU-rektor Gunnar Bovim (bildet) møter sosiologiprofessor Aksel Tjora til debatt etter flere kronikker om fusjon undertegnet sistnevnte.  Foto: Kristoffer Furberg

Det begynte med at sosiologiprofessor og fusjonskritiker Aksel Tjora skrev kronikken Farvel til det faglige.  Her skriver han blant annet:

”NTNU prioriterer aktivitet gjennom tidsbegrensede satsingsområder, hvor god forskning og nå også undervisning skal løftes fram via såkalte ”eksellens”-programmer. Vi risikerer å styre så mye sentralt strategisk, at hele grunnlaget for universitetene, disiplinkunnskapen, forvitrer innenfra.”

Et par dager etterpå fulgte han opp med å gi rektor Gunnar Bovim ti råd, enda han ikke hadde bedt om dem. Ti råd som rådgiver Tjora betegnet som gode. Det tiende går som følger:

” Slutt å bruke følgende ord: fremragende, eksellens, robust(het), bærekraft(ig). Vær heller helt konkret!”

Fredag svarte rektor. Han takket Tjora for engasjementet.

”Det ikke riktig at jeg har «avslått gode råd fra egne ansatte». Tvert imot, jeg har både bedt om råd og lyttet til dem. Det fantes ikke én mening om fusjonen blant NTNUs ansatte.”

Bovim avslutter slik:

”…jeg kommer fortsatt til å bruke ordet tverrfaglighet. Jeg kommer heller ikke til å slutte å bruke ordene eksellens eller fremragende. Det er gode, innarbeidede begreper…”

Trass i uenighet: I det uryddige farvannet NTNU er på vei inn i , med to omfattende prosesser – samlokalisering og fusjonsprosess – deler Gunnar Bovim og Aksel Tjora et dyptfølt engasjement til institusjonen. Bovim formulerer det slik:

”Jeg kjenner en grunnleggende entusiasme for NTNU.”

Tjora: ” Det handler om drømmen om NTNU.”

Tid og sted for UA-debatten vil bli nærmere annonsert.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.

Ansettelse av instituttledere:

NTNU foreslår unntak for vitenskapelig kompetanse

NTNUs ledelse åpner for å ansette instituttledere uten vitenskapelig førstekompetanse.

Opphavsrett:

UiO vil gi kompensasjon for å gjenbruke digitale forelesninger

Nå vil NTNU-tillitsvalgte at NTNU skal ta tak i spørsmålet om kompensasjon. – Vi har meldt saken inn til Sesam-møtet på fredag, sier Ronny Kjelsberg i NTL.

Tror pandemien vil endre forskning for all fremtid

Hva gjør den pågående pandemien med forskning, og hvordan kan en sørge for at andre kriser får samme forskningsomfang? Det var blant spørsmålene da Indikatorrapporten ble lagt frem torsdag.