Regjeringen vil bygge to nye forskningsskip

Regjeringspartiene og Frp vil bygge to nye forskningsskip istedenfor ett. Det opplyste Frps nestleder Sylvi Listhaug i forbindelse med revidert statsbudsjett.
Forsknbingsskipet «Kronprins Haakon» eies av Norsk Polarinstitutt, driftes av Havforskningsinstituttet. Nå er to nye skip vedtatt bygd. 

Forsknbingsskipet «Kronprins Haakon» eies av Norsk Polarinstitutt, driftes av Havforskningsinstituttet. Nå er to nye skip vedtatt bygd. 

Fra før av er det vedtatt å bygge et nytt forskningsfartøy, men Frp fikk i forhandlingene gjennomslag for bygging av to, som var et av kravene partiet hadde til tiltak i den maritime næringen.

– Frp sørger nå for å fjerne taket for nettolønnsordningen for offshorerederiene de tre siste månedene av året. Frp har også fått gjennomslag for å doble toppfinansieringsordningen for nærskip- og fiskefartøy til 600 millioner kroner. Dette tilsvarer at minimum seks nye skip kan bygges, sier Frps finanspolitiske talsperson Sylvi Listhaug.

Morten Ørsal Johansen, næringspolitisk talsmann i Frp, mener dette tiltaket vil avhjelpe situasjonen og sikre likviditet på kort og lang sikt.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.