Anbefaler munnbind i enkelte situasjoner

Helsedirektoratet ønsker nå bruk av munnbind enkelte steder og i enkelte situasjoner.
Studenter i Trondheim slipper unna nye munnbindanbefalinger. Men deres studentkolleger i Oslo må belage seg på å bruke munnbind ved kollektivreise. 
        
            (Foto: Jahn Ivar Kjølseth)

Studenter i Trondheim slipper unna nye munnbindanbefalinger. Men deres studentkolleger i Oslo må belage seg på å bruke munnbind ved kollektivreise.  Foto: Jahn Ivar Kjølseth

– Vi vil anbefale bruk av munnbind eller tøymunnbind i enkelte situasjoner, i noen geografiske områder og for en begrenset tidsperiode, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i en pressemelding.

Fredag klokken 14 informerte helseminister Bent Høie (H) og justisminister Monica Mæland (H) om hvilke munnbindråd som vil gjelde, sammen med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Der kom det frem at myndighetene nå anbefaler bruk av munnbind for reisende med kollektivtransport i Oslo, til og fra Oslo, og i Indre Østfold de neste 14 dagene.

Anbefalingene gjelder fra og med mandag, og gjelder kun situasjoner hvor reisende ikke kan opprettholde en meters avstand til andre reisende.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jobb utenfor UH-sektoren gir større trivsel

Ansatte med doktorgrad som arbeider i private og offentlige bedrifter er mer fornøyde enn dem som arbeider ved et universitet eller en høyskole.

Genusdoktrinen:

Hevder kjønnsforskere vil overstyre universitetene i Sverige

I en fersk bok hevdes det at svenske myndigheter driver fram en kjønnskamp ved universitetene.

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.