Ønsker å skrote tilleggspoengene

Høyre vil gi større lokal frihet når studenter skal tas opp til høyere utdanning.
Henrik Asheim og hans parti ønsker å fjerne tilleggspoeng for alder og realfag ved opptak til høyere utdanning. 
        
            (Foto: Høyre)

Henrik Asheim og hans parti ønsker å fjerne tilleggspoeng for alder og realfag ved opptak til høyere utdanning.  Foto: Høyre

Høyre har, i likhet med så mange andre politiske partier, allerede bestemt seg for at de skal vinne neste års stortingsvalg. Og ett av punktene som skal sikre dem seieren, skal en tro partiet selv, er å fjerne alt som heter ekstra poeng for alder, fullført utdanning, realfag og arbeidslivserfaring fra opptaket til høyere utdanning.

- Vi ønsker å reformere opptakssystemet. Det har blitt lappet på med tilleggspoeng for alt mulig rart oppgjennom årene, sa fagstatsråd Henrik Asheim da Høyre på mandag la frem sitt første utkast til nytt partiprogram.

I programmet skriver de at de med reformeringen vil ta sikte på å «redusere antallet tilleggspoeng betraktelig og sikre at flere konkurrerer på likere vilkår».

- Studenter begynner mye senere i Norge enn i andre land fordi en trenger alle disse ekstra poengene. Vi ønsker nå å gå gjennom hele systemet og vurdere om vi skal gi institusjonene større frihet til å selv velge opptakskrav, sa Asheim.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Skattejakt i bibliotekene:

Noen bøker er så små at folk fikk synsskader

Fem hundre år gamle prestehåndbøker, byplaner fra etterkrigstiden, og en førsteutgave av en av Isaac Newtons verker. Det er bare noe av det man kan finne på Gunnerusbiblioteket og i Dora-arkivet.

Gjesteskribenten:

Ved universitetene virker det som man snakker om studenter og ikke med dem

Det finnes ingen enkel løsning på den manglende tilliten mellom studenter og ansatte i debatten om tilsynelatende lettkrenkede studenter, men en god start er å snakke mer med studentene og mindre om dem, mener denne ukens gjesteskribent.

Ville gjøre studie på skolestenging - fikk nei

– Vi trenger randomiserte studier for å finne ut om skolestenging er en god idé. Det er sørgelig at vi ikke klarer å gjennomføre det, sier fagdirektør Atle Fretheim i Folkehelseinstituttet.

Mener Nokut har for mye makt

Avgått Nokut-direktør Terje Mørland mener dagens regelverk bør slankes.