Ønsker å skrote tilleggspoengene

Høyre vil gi større lokal frihet når studenter skal tas opp til høyere utdanning.
Henrik Asheim og hans parti ønsker å fjerne tilleggspoeng for alder og realfag ved opptak til høyere utdanning. 
        
            (Foto: Høyre)

Henrik Asheim og hans parti ønsker å fjerne tilleggspoeng for alder og realfag ved opptak til høyere utdanning.  Foto: Høyre

Høyre har, i likhet med så mange andre politiske partier, allerede bestemt seg for at de skal vinne neste års stortingsvalg. Og ett av punktene som skal sikre dem seieren, skal en tro partiet selv, er å fjerne alt som heter ekstra poeng for alder, fullført utdanning, realfag og arbeidslivserfaring fra opptaket til høyere utdanning.

- Vi ønsker å reformere opptakssystemet. Det har blitt lappet på med tilleggspoeng for alt mulig rart oppgjennom årene, sa fagstatsråd Henrik Asheim da Høyre på mandag la frem sitt første utkast til nytt partiprogram.

I programmet skriver de at de med reformeringen vil ta sikte på å «redusere antallet tilleggspoeng betraktelig og sikre at flere konkurrerer på likere vilkår».

- Studenter begynner mye senere i Norge enn i andre land fordi en trenger alle disse ekstra poengene. Vi ønsker nå å gå gjennom hele systemet og vurdere om vi skal gi institusjonene større frihet til å selv velge opptakskrav, sa Asheim.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.

Forskningsdagene:

Åpen forskning er et gode for alle

Den raske utviklingen av datateknologi og håndtering av store datamengder gjør utvidet bruk av forskningsdata mulig for mange.

Utrettelig mas om arbeidslivsrelevans

Arbeidslivsrelevans er ikke fyrlykten institusjonene bør styre alle studieprogrammer etter.