Krasse reaksjoner på koronabonusen

At ansatte ved Oslomet får en bonus på 10 000 kroner, gjør at flere hisser seg opp.

Akademikeradelen mener Sigvald Sveinbjørnsson er en karakteristikk som passer på akademiske ansatte som får bonus.
Akademikeradelen mener Sigvald Sveinbjørnsson er en karakteristikk som passer på akademiske ansatte som får bonus.
Publisert Sist oppdatert

«Akademiker-adelen som har sluppet aller lettest fra de beinharde korona-tidene, grafser til seg 10.000 kroner som påskjønnelse for nettopp korona. Det er til å bli helt matt av», skriver sjefredaktør i Bergensavisen BA, Sigvald Sveinbjørnsson på Facebook, ifølge Nettavisen.

Det er Forskerforum som omtaler utbruddet fra redaktøren.

Oslomet skal utbetale 20 millioner kroner som et ekstrabeløp til de ansatte i desember. Det blir 10 000 kroner for hver ansatt.

«Om noe bør hver og en av de ansatte med medlemskap i Forskerforbundet (!) bruke det tidoble beløpet på Oslos mange restauranter, straks tidene blir åpnere. Og de bør tipse så det svir i Mastercardet!», skriver Sveinbjørnsson.

Like irritert er Tore Olsen Pran, tidligere AP-politiker. Hans reaksjon går ut på at statsansatte med trygge jobber, får bonus når mange andre er i en helt annen situasjon:

« Samtidig blir tusener ansatte i utsatte næringer permittert og svært mange mister sine jobber. Mange bedrifter beveger seg på kanten av stupet og mange bedrifter vil gå konkurs. Livsverk og investeringer går tapt. Studenter på de fleste universiteter og høyskoler har en svært utfordrende undervisningssituasjon. Mange opplever langt dårligere undervisning enn de kunne forvente seg. Nedstengning av restauranter og servicebedrifter gjør at deltidsjobbene blir borte. Mange studenter får dårligere råd. Må innrømme at jeg er usikker på det om det er ansatte i universitet og høyskolesektoren som bør få bonus i denne situasjonen».

Det er Romerikes Blad som gjengir Prans Facebook-uttalelse i forrige uke.

– Det har vært viktig for meg å anerkjenne en helt ekstraordinær innsats som folk har gjort i disse korona-tider. I mars måtte vi stenge ned på dagen, hive oss rundt, legge om undervisning, jobbe hjemmefra og lista over gjøremål knyttet til dette har vært uendelig, svarer rektor Curt Rice ved Oslomet til samme avis.

Ifølge Forskerforum har også Høgskulen på Vestlandet vedtatt bonus i år. Her er det satt av 7 millioner kroner til en påskjønnelse for belastningen på grunn av korona.

Forskerforbundet ved NTNU har også foreslått en bonus til de ansatte. Forslaget har ikke vært opp til behandling ennå.