Fikk Bo Gregersen Award:

Nokut ble hedret for å ha utviklet utdanningspass

Nokut har fått en internasjonal pris for å ha utviklet en ny metode for å vurdere og godkjenne flyktningers kvalifikasjoner i akademia.

Internasjonal heder. Det var Nokuts avdelingsdirektør for utenlandsk utdanning Stig Arne Skjerven og fungerende seksjonssjef Marina Malgina (i midten) som mottok
Internasjonal heder. Det var Nokuts avdelingsdirektør for utenlandsk utdanning Stig Arne Skjerven og fungerende seksjonssjef Marina Malgina (i midten) som mottok "Bo Gregersens pris for peste praksis".
Publisert Sist oppdatert

Prisen, som heter ”Bo Gregersens pris for beste praksis," ble delt ut under konferansen til EAIE European Association for International Education i Sevilla i Spania i forrige uke. Konferansen samlet over 5 000 fagfolk fra hele verden.

Gjør tilgang til studier og jobb enklere

– Prisen anerkjenner Nokuts arbeid med godkjenning og vurdering av kvalifikasjonene til flyktningene. Mange av Nolkuts ansatte er involverte i dette arbeidet. European Qualifications Passport for Refugees har som et viktig mål å gjøre tilgangen til videre studium og jobb for flyktninger enklere. Jeg er stolt på Nokuts vegne, uttaler direktør Terje Mørland i en pressemelding.

Det var Nokuts avdelingsdirektør for utenlandsk utdanning Stig Arne Skjerven og fungerende seksjonssjef Marina Malgina som mottok prisen. Nokut har jobbet over flere år med å utvikle Nokuts kvalifikasjonspass for flyktninger. Passene er inspirert av arven etter Nansen-passet. Det gir flyktningene et dokument som de kan benytte på tvers av de europeiske landegrensene, og ordningen betyr at folk på flukt raskere kan komme i jobb eller fortsette i utdanning.

Følg UA på Facebook , Twitter og Instagram.

Høsten 2015 ble arbeidet presentert for EU-kommisjonen og Europarådet. Det ble tatt videre i pilotprosjektet European Qualifications Passport for Refugees som nå pågår i regi av Europarådet og Unesco.

Nokut er faglig ansvarlig for vurderingene av flyktningenes kvalifikasjoner som brukes i pilotprosjektet. I tillegg til Norge deltar Italia, Hellas og Storbritannia i piloten, og så langt er det utstedt 54 europeiske kvalifikasjonspass . I neste uke er det klart for tredje og siste runde i pilotprosjektet der en ny gruppe flyktninger skal gjennom intervjuer og godkjenning. Dette foregår i Athen.

LES OGSÅ: Håper nytt pass kan hjelpe flyktninger med utdanning

Bedre og mer effektiv integrering

"Bo Gregersen Award" tildeles personer eller organisasjoner som gjennom innovativt arbeid har utviklet beste praksis-løsninger for internasjonalt samarbeid i høyere utdanning. I begrunnelsen for prisen heter det blant at effekten av Nokuts prosjekt er stor, og at det har en har en imponerende rekkevidde.

Blant kriteriene for prisen er at prosjektet har en dokumentert effekt, og at opplegget fritt kan brukes av andre aktører som jobber på samme område. Det jobbes nå for at metoden Nokut har vært med å utvikle skal tas i bruk i hele Europa.

LES OGSÅ: Europeiske pass skal få flyktninger raskt i jobb

LES OGSÅ: Innfører månedlig sjekk av tillit til syriske dokumenter

LES OGSÅ: Nokut vurderer tilliten til syriske dokumenter

Powered by Labrador CMS