UA-debatten

Se rektordebatten fra studentenes storstue her

Klokka 19.00 tirsdag kveld arrangerte Universitetsavisa debatt mellom de tre NTNU-tilknyttede rektor-søkerne. Den foregikk på Studentersamfundet i Trondhjem og ble strømmet her på Universitetsavisa.no.

I vår vil NTNU få ny rektor. Den rektoren skal ansettes, og det er et eget tilsettingsutvalg bestående blant annet av representanter fra ansatte og studenter. Søknadsfristen gikk ut mandag 4. mars.

Universitetsavisa arrangerer tre fortløpende rektorkandidatdebatter i den hensikt å gi kandidatene anledning til å fortelle hva de vil. De kommer til å bli utfordret.

Debattene ledes av Universitetsavisas redaktør Tore Oksholen.

Den første debatten går av stabelen i kveld klokka 19-20.30 i Storsalen, Samfundet. Monica Rolfsen, Tor Grande stiller og Øyvind Weiby Gregersen stiller. 

Det er de tre interne NTNU-kandidatene som vil gjeste debatten denne gang. Da setter vi NTNU-studentene i sentrum og vi gjør det i studentenes egen høyborg.

Rektorkandidatene vil bli utfordret av Astri Elgethun og Morten Althe. Astri er utgående leder av Samfundet, Morten var leder av Studenttinget i forrige periode.

Vi lurer blant annet på:

  • Er det tøffere å være student i dag enn da dere var det? Eller er det like tøft, men på en annen måte.
  • Er det for mye, eller for lite, snakk om studenters psykiske helse? 
  • Hvordan bedrive undervisning – og sensur – i en hverdag hvor KI-redskaper blir stadig mer tilgjengelig, og mer integrert i undervisningsverdagen?
  • Hvilke studenter vil NTNU ha? NB: Her er det ikke tillatt med festtale-formuleringer.

Følg UA på Facebook og Instagram.