Flere søker seg til Ålesund

Til tross for nedgang på landsbasis i antall søkere, opplever NTNU i Ålesund at flere søkere har satt deres studier på søknaden enn tidligere.

NTNU i Ålesund
Publisert Sist oppdatert

I årets hovedopptak kommer det frem at det er nedgang på 12,4 prosent søkere til høyere utdanning. NTNU Ålesund på den andre siden har nå en oppgang på 12,7 prosent, skriver NTNU i en pressemelding.

1394 søkere har fått tilbud om plass på grunnstudiene ved NTNU i Ålesund. Viserektor ved NTNU i Ålesund, Annik Magerholm Fet, forteller i pressemeldingen at hun er godt fornøyd.

– Det er attraktivt å studere ved NTNU i Ålesund, og vi fyller studieplassene med kvalifiserte søkere. Vi gleder oss stort til å ta imot de nye studentene ved immatrikuleringen 15. august.

Medisinstudie i Ålesund

Tidligere i år ble det klart at det opprettes et medisinstudie i Ålesund. Som med de andre medisinutdanningene er opptakskravet for å komme inn høyt. Poenggrensen havnet på 61,4 studiepoeng i kvoten med førstegangsvitnemål og 68,6 i den ordinære kvoten i årets opptak. Studiene Shipping management og nautikk har også høye opptakskrav i år med 51,7 og 52,6 i de ordinære kvotene.