Marte Øien trekker lederkandidatur:

- Det er bare nyanser som skiller oss

Etter valgstyrets enstemmige innstilling av Håkon Randgaard Mikalsen som ny leder i NSO, gikk NTNU-student Marte Øien i tenkeboksen.
Endrer planen. - Man ønsker alltid å få en innstilling, men valgstyret har gitt inntrykk av at det bare er nyanser som skiller kandidatene. Den tilbakemeldingen tar jeg med meg videre. Jeg mener alle lederkandidatene kan gjøre en veldig god jobb for NSO, sier hun. Arkiv. 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Endrer planen. - Man ønsker alltid å få en innstilling, men valgstyret har gitt inntrykk av at det bare er nyanser som skiller kandidatene. Den tilbakemeldingen tar jeg med meg videre. Jeg mener alle lederkandidatene kan gjøre en veldig god jobb for NSO, sier hun. Arkiv.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

I dag kom hun ut igjen og varslet at hun trekker seg fra kampen om ledervervet, men at hun stiller til vervet som nestleder på landsmøtet i Tønsberg til helgen.

- Det viktigste nå er at Norsk Studentorganisasjon (NSO) får et solid og dynamisk lederteam,  og jeg ser store muligheter for å få til et godt team sammen med en av de andre lederkandidatene, sier Marte Øien til UA.

Anså ikke slaget for tapt

Øien sier hun gjorde en grundig vurdering etter at valgstyrets innstilling kom mandag 16. april.

- Nå har jeg landet på at jeg også kan få gjort det jeg ønsker, også fra posisjonen som nestleder, sier hun.

Selv om innstillingen til valgstyret var enstemmig, forsikrer Øien at hun på ingen måte anså at slaget om ledervervet var tapt. Hun sier hun forstår at det er lett å tolke beslutningen hennes dit, at det er det som ligger bak.

- Uavhengig av innstillingen, jeg tror landsmøtedelegatene har et vanskelig og viktig valg foran seg.

- Var det et nederlag å ikke bli innstilt?

- Man ønsker alltid å få en innstilling, men valgstyret har gitt inntrykk av at det bare er nyanser som skiller kandidatene. Den tilbakemeldingen tar jeg med meg videre. Jeg mener alle lederkandidatene kan gjøre en veldig god jobb for NSO, sier hun.

Best som leder eller nestleder

 Øien sier at hun heller sikter seg inn mot nestledervervet, og at det handler om mange av de samme grunnene til hun ønsket ledervervet. Det er uaktuelt for henne å stille til NSOs arbeidsutvalg.

-  Jeg har mye er faring fra begge disse posisjonene og har tro på at jeg kan være med å bygge sammen et team som vil fungere godt.  Den bredden jeg har i kompetansen min gjør at jeg mener jeg egner meg best som enten leder eller nestleder, sier Marte Øien, som dermed utfordrer Egil Hole Lønning som nestleder.

Endrer planen. Marte Øien (grønn genser) dropper kampen om ledervervet, og satser heller på å bli nestleder slik at hun kan styre NSO i tospann med enten Kai Steffen Østensen (til høyre), Ida Austgulen eller Håkon Randgaard Mikalsen. Bildet er tatt under oppkjøringen til NSO-valget på NTNU Gløshaugen.  
    
      (Foto: Tore Oksholen)

Endrer planen. Marte Øien (grønn genser) dropper kampen om ledervervet, og satser heller på å bli nestleder slik at hun kan styre NSO i tospann med enten Kai Steffen Østensen (til høyre), Ida Austgulen eller Håkon Randgaard Mikalsen. Bildet er tatt under oppkjøringen til NSO-valget på NTNU Gløshaugen.   Foto: Tore Oksholen

Eigil Hole Lønning forteller til Khrono at Øien allerede har orientert ham.

-  Det var veldig ryddig. Og jeg var klar over at det var en mulighet at andre kom til å se muligheter etter innstillingen ble lagt frem, sier han til avisen.

Begge de andre lederkandidatene, Kai Steffen Østensen og Ida Austgulen har bekreftet at de fortsatt er kandidater til ledervervet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.