Forskningsrådet gir millionstøtte til ti studentbedrifter fra NTNU

18 studentgründere får en million hver i støtte fra Forskningsrådet. Ti av dem er fra NTNU.
Gjengen bak Birdsview. F.v.: Olve Sigurd Steen, Dinosshan Thiagarajah, Johan Besse Stamnes, Olav Skogen, Sondre Nærland, Simen Husøy og Sigmund Eggen Holm. 
        
            (Foto: Birdsview/Jonas Hyllseth Ryen)

Gjengen bak Birdsview. F.v.: Olve Sigurd Steen, Dinosshan Thiagarajah, Johan Besse Stamnes, Olav Skogen, Sondre Nærland, Simen Husøy og Sigmund Eggen Holm.  Foto: Birdsview/Jonas Hyllseth Ryen

Gjennom ordningen Stud-ent har masterstudenter fra hele landet lagt frem sine idéer for noen av landets fremste investorer og entreprenører. Ordningen ble lansert for fire år siden og har som formål å teste og videreutvikle forretningspotensialet i kunnskapsbaserte idéer som springer ut fra utdanningsinstitusjonene og innovasjonsmiljøene rundt disse.

- Dette betyr at vi kan fortsette jobben mot å levere et ferdig produkt og få testet dette, sier Sondre Nærland i selskapet BirdsView.

Selskapet er ett av de ti som har sitt utspring fra NTNU, og produktet de jobber med handler om å kombinere radar- og droneteknologi for å bedre og tryggere kunne vedlikeholde det norske strømnettet.

De øvrige NTNU-prosjektene som får en million hver er Sensero, Studio Gauntlet, Costail, Combine, Koble.co, Ragnarock Geo, SKIE, Goalkeeper og Drowzee.

- Vi er et lite land, men vi ser at den neste generasjonen entreprenører tenker stort. Det gir god grunn til optimisme. Jeg vil gratulere alle masterstudenter som nå får en unik mulighet til å realisere sine idéer gjennom ordningen. Idémangfoldet blant landets studenter er stort, og gjennomføringsevnen og skaperkraften øker, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Anklager NTNU for forfølgelse

«Den opptreden som arbeidsgiver her legger for dagen vil jeg selv karakterisere som forfølgelse» skriver førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved ISA i et brev til Sivilombudsmannen.

Eikrem: - Dette er en hevnaksjon

- Allerede før jeg begynte i stillingen for fem år siden, var et nettverk av ansatte på instituttet i gang med å saumfare mine sosiale medier og spre rykter o.l. for å hindre at jeg fikk stillingen, hevder Øyvind Eikrem.

Undersøkelse: Høyre er det største partiet blant universitetsutdannede

Høyre er partiet med høyest oppslutning i en fersk meningsmåling blant universitetsutdannede. Arbeiderpartiet taper terreng.

KiT-ansatte i bekymringsmelding:

– Ledelsen følger ikke demokratiske spilleregler

Ansatte ved Kunstakademiet i Trondheim hevder ytringsfriheten er svekket ved skolen.