Forskningsrådet gir millionstøtte til ti studentbedrifter fra NTNU

18 studentgründere får en million hver i støtte fra Forskningsrådet. Ti av dem er fra NTNU.
Gjengen bak Birdsview. F.v.: Olve Sigurd Steen, Dinosshan Thiagarajah, Johan Besse Stamnes, Olav Skogen, Sondre Nærland, Simen Husøy og Sigmund Eggen Holm. 
        
            (Foto: Birdsview/Jonas Hyllseth Ryen)

Gjengen bak Birdsview. F.v.: Olve Sigurd Steen, Dinosshan Thiagarajah, Johan Besse Stamnes, Olav Skogen, Sondre Nærland, Simen Husøy og Sigmund Eggen Holm.  Foto: Birdsview/Jonas Hyllseth Ryen

Gjennom ordningen Stud-ent har masterstudenter fra hele landet lagt frem sine idéer for noen av landets fremste investorer og entreprenører. Ordningen ble lansert for fire år siden og har som formål å teste og videreutvikle forretningspotensialet i kunnskapsbaserte idéer som springer ut fra utdanningsinstitusjonene og innovasjonsmiljøene rundt disse.

- Dette betyr at vi kan fortsette jobben mot å levere et ferdig produkt og få testet dette, sier Sondre Nærland i selskapet BirdsView.

Selskapet er ett av de ti som har sitt utspring fra NTNU, og produktet de jobber med handler om å kombinere radar- og droneteknologi for å bedre og tryggere kunne vedlikeholde det norske strømnettet.

De øvrige NTNU-prosjektene som får en million hver er Sensero, Studio Gauntlet, Costail, Combine, Koble.co, Ragnarock Geo, SKIE, Goalkeeper og Drowzee.

- Vi er et lite land, men vi ser at den neste generasjonen entreprenører tenker stort. Det gir god grunn til optimisme. Jeg vil gratulere alle masterstudenter som nå får en unik mulighet til å realisere sine idéer gjennom ordningen. Idémangfoldet blant landets studenter er stort, og gjennomføringsevnen og skaperkraften øker, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ei innføring i studentdemokratiet

«Ikkje nøl med å ta kontakt. Vi er her for deg, og ingenting er for smått eller for stort!» skriv leiaren for Studenttinget ved NTNU i denne ytringa.

Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter

Amazon, Microsoft og Intel setter verden i fare med utvikling av drapsroboter, heter det i en nederlandsk rapport.

Gjesteskribenten:

Ble media misbrukt av aktører i IHS-konflikten?

Det er å håpe at redaksjonene i UA og Khrono diskuterer sin dekning av IHS-saken nå i ettertid med et selvkritisk blikk.

Fire NTNU-ansatte melder om seksuelle overgrep

Fire NTNU-ansatte har opplevd at noen har skaffet seg seksuell omgang med dem ved bruk av vold, eller har følt seg tvunget, truet eller presset til seksuell omgang de siste 12 månedene.