Forskningsrådet gir millionstøtte til ti studentbedrifter fra NTNU

18 studentgründere får en million hver i støtte fra Forskningsrådet. Ti av dem er fra NTNU.
Gjengen bak Birdsview. F.v.: Olve Sigurd Steen, Dinosshan Thiagarajah, Johan Besse Stamnes, Olav Skogen, Sondre Nærland, Simen Husøy og Sigmund Eggen Holm. 
        
            (Foto: Birdsview/Jonas Hyllseth Ryen)

Gjengen bak Birdsview. F.v.: Olve Sigurd Steen, Dinosshan Thiagarajah, Johan Besse Stamnes, Olav Skogen, Sondre Nærland, Simen Husøy og Sigmund Eggen Holm.  Foto: Birdsview/Jonas Hyllseth Ryen

Gjennom ordningen Stud-ent har masterstudenter fra hele landet lagt frem sine idéer for noen av landets fremste investorer og entreprenører. Ordningen ble lansert for fire år siden og har som formål å teste og videreutvikle forretningspotensialet i kunnskapsbaserte idéer som springer ut fra utdanningsinstitusjonene og innovasjonsmiljøene rundt disse.

- Dette betyr at vi kan fortsette jobben mot å levere et ferdig produkt og få testet dette, sier Sondre Nærland i selskapet BirdsView.

Selskapet er ett av de ti som har sitt utspring fra NTNU, og produktet de jobber med handler om å kombinere radar- og droneteknologi for å bedre og tryggere kunne vedlikeholde det norske strømnettet.

De øvrige NTNU-prosjektene som får en million hver er Sensero, Studio Gauntlet, Costail, Combine, Koble.co, Ragnarock Geo, SKIE, Goalkeeper og Drowzee.

- Vi er et lite land, men vi ser at den neste generasjonen entreprenører tenker stort. Det gir god grunn til optimisme. Jeg vil gratulere alle masterstudenter som nå får en unik mulighet til å realisere sine idéer gjennom ordningen. Idémangfoldet blant landets studenter er stort, og gjennomføringsevnen og skaperkraften øker, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UiO og NTNU med nye forskningsetiske tiltak

Ved Universitetet i Oslo har de opprettet et eget vitenskapsombud. Ved NTNU ruller de snart ut et obligatorisk nettkurs for doktorgradsstipendiater.

Gjesteskribenten:

Jeg ble redd etter at jeg skrev om sang i skolen

Da Nora Kulset skrev et lite blogginnlegg om sang i skolen, erfarte hun at det finnes nettroll der ute som skriver stygge e-poster. Skikkelig stygge e-poster.

Ytring:

Fem spørsmål til den som vil bli rektor ved NTNU (ok, sju da)

Nina Lager Vestberg kommer med sine innspill til spørsmål som bør stilles i intervjurunden.

Rektorjobben ved NTNU:

Aalborg-rektor sier han ble oppfordret til å søke

- Det er vanskelig å si nei når man får en slik mulighet, sier rektor Per Michael Johansen ved Aalborg Universitet om jobben som rektor ved NTNU.