For få kvinner stilte som kandidater til styrevalget

Fristen for studenter til å melde sitt kandidatur til NTNU-styret er forlenget. Årsak: Det har ikke meldt seg nok kvinnelige kandidater.
Karoline Abildsnes sitter i Studenttingets valgstyre og er selv innvalgt fra studentene som representant i NTNUs styre i denne perioden. Nå oppfordrer hun flere kvinnelige studenter til å stille som kandidater.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Karoline Abildsnes sitter i Studenttingets valgstyre og er selv innvalgt fra studentene som representant i NTNUs styre i denne perioden. Nå oppfordrer hun flere kvinnelige studenter til å stille som kandidater.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Den opprinnelige planen var å kunngjøre kandidatene i dag. Dette er utsatt ei uke. Nå går oppfordringa i stedet til kvinnelige studenter om å stille som kandidater.

Valgreglementet krever at av de to representantene fra studentene som blir valgt til NTNUs styre, må en være kvinne. Det skal også være en kvinnelig vara.

Valgstyret til Studenttinget har på denne bakgrunnen bestemt seg for  å utvide fristen slik at det blir mulig å melde seg som kandidater til universitetsstyret, opplyser Karoline Abildsnes. Nå er fristen onsdag 8.april.

Selve valgperioden går fra 23. april til 3. mai.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Historien om en knapp

Fredag før pinse varslet NTNU at «#MeToo-knappen» endelig var på plass. Den skulle egentlig vært klar innen 1. mai 2019. Og innen 1. oktober 2018.

Planlegger ny studentlandsby ved NTNU i Gjøvik

Planen er å bygge 170-190 studenthybler i Mustad Næringspark.

Nina Sandberg tar ikke gjenvalg

Utdanningspolitiker Nina Sandberg (Ap) vil slippe nye koster til fra høsten 2021.

Universitetene er ikke et middel for politikere

- Finansieringssystemet til universitetene må ikke bli brukt til politisk styring av utdanningstilbud, skriver tre representanter for sammenslutningen New University Norway i denne ytringen.