NTNU med på praksis-pilot

Den nye Arbeidslivsportalen skal gi bedre informasjonsflyt mellom studiested, student og praksissted.
NTNU skal sammen med Oslomet og Universitetet i Stavanger teste ut den nye praksisplattformen før resten av sektoren. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU skal sammen med Oslomet og Universitetet i Stavanger teste ut den nye praksisplattformen før resten av sektoren.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning (Unit) starter nå utrullingen av Arbeidslivsportalen, og med på laget i pilotfasen er NTNU, Oslomet og Universitetet i Stavanger.

Målet er at de tre institusjonene skal ta tjenesten i bruk i høst før den rulles ut til hele sektoren i løpet av føste kvartal 2021.

I en pressemelding skriver Unit at de nå jobber med å få registrert praksissteder, og kvalitetssikre disse registreringene for å unngå potensielle misforståelser.

Arbeidslivsportalen skal i første omgang være et sted for informasjonsflyt mellom studiested, student og praksissted, og Unit skriver også på sine nettsider at studentene med denne tjenesten vil oppleve mer rettferdighet i praksisplassfordelingen.

Ifølge Unit kan det også være aktuelt med et samarbeid med NHO om å utvikle plattformen som et sted arbeidsliv og studenter kan utveksle tilbud og behov, samt å få portalen til å fungere som et verktøy for å enkelt få på plass praksisavtaler mellom institusjonene og arbeidslivet.

Dette er behov NHO har meldt inn, og de to aktørene er nå i dialog om det videre arbeidet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UA mener:

Dekantilsettinger: Utvalget av kandidater er for skrint

Prosessen med å ansette prorektorer er avsluttet. Snart skjer tilsetting av NTNUs dekaner. Sikrer dagens ordning at man får et godt nok utvalg av kandidater? Tja.

- Hvorfor er det viktig å diskutere medvirkning?

- Debatten om medvirkning kommer aldri opp ved utenlandske universiteter. Hvorfor er den så viktig i Norge? spurte eksternt styremedlem Maria Strømme.

PST: Kina og Russland spionerer på norsk oljeteknologi

PST mener russiske, kinesiske og andre lands etterretningsorganisasjoner henter informasjon om den Norske oljesektoren.