Debatt om hvordan skape ett NTNU-miljø i tre byer

Studenttinget ved NTNU inviterer til nyskapingen Universitetskonferansen 2017 i Ålesund 1. mars.

Ny konferanse. Studenttinget ved NTNU, her representert ved stedlig leder i Ålesund Gjermund Kvernmo Langset, har tatt initiativet til Universitetskonferansen 2017.
Publisert Sist oppdatert

Sammen for framtida er overskriften på konferansen som åpnes av direktør i Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, Terje Mørland. Gjester fra nærings- og samfunnsliv skal, sammen med studenter og NTNU-ansatte diskutere hvordan man skaper ett universitetsmiljø på tvers av tre studiebyer. Det er Studenttinget ved NTNU som står bak konferansensom går over to dager og som arrangeres for aller første gang.

– Eit universitet har eit mykje større nedslagsfelt enn auditorium, lab og campus. Vi ynskjer eit tett samarbeid mellom universitet og næringsliv, på tvers av geografi og fagfelt. Det er da vi kan finne løysinger for framtida, sier Gjermund Kvernmo Langset, stedlig leder i Ålesund i en pressemelding.

På gjestelista står også:
Helge Klungland, prorektor NTNU
Per M. Koch, Innovasjon Norge
Eva Vinje Aurdal, Ordfører Ålesund
Annik Magerholm Fet, Viserektor NTNU Ålesund
Knut Solberg, Direktør Sit
Else-May Botten, AP
Nicholas Lund, Mojo Event
Einar Kjerstad, Fiskerstrand Verft
Erik Westre, Optimar
Bjørn Iddberg, Ordfører Gjøvik
Norsk Studentorganisasjon

Deltakrene skal blant annet diskutere identitet, fellesfølelse og tilhørighet, og i meldingen understrekes betydningen av at alle som er tilknyttry universitetsmiljøet NTNU har en tilhørighet og følrr at de er en del av et fellesskap. Også faglig sammensmelting og samarbeid med næringslivt står på dagsorden, og man spør også hva næringslivet ønsker av NTNU.

- Å bygge ein felles identitet og kultur er møysommeleg arbeid, det skjer i møter mellom mennesker. Denne konferansen er eit bidrag frå oss, for å komme eit skritt vidare, sier studenttingets lederMarte Øien, mens stedlig leder i Gjøvik Ole-Jacob Oosterhof understreker at NTNUs samfunnsansvar er blitt tydeligere nå som universitetet er etablert i tre forskjellige regioner og landsdeler.

- Da er felles identitet og kulturforståelse enda viktigere, sier han.