Dobbelt så mange har søkt om betalingsutsettelse i Lånekassen

Fra mars til november i fjor søkte 132.000 om betalingsutsettelse på studielånet. I år under koronapandemien er tallet 255.000.

Det er en sterk økning i søknader om betalingsutsettelse. (Arkivbilde)
Publisert Sist oppdatert

Siden pandemien startet i mars og fram til november har 123.000 flere søkt om betalingsutsettelse på studielånet enn på samme tid i fjor, skriver Khrono. Det er en økning på 93 prosent.

– Disse tallene viser at selv om gjennomsnittet av oss ikke har blitt så sterkt påvirket, har pandemien gjort det langt verre økonomisk for noen, sier økonomiprofessor Trond M. Døskeland ved Norges Handelshøyskole til avisen.

I alt har 88 prosent flere enn vanlig søkt om inntil 36 måneders utsettelse på å betale tilbake studielånet, som er den lengste utsettelsen man kan søke om. De som søker om utsettelse, er en helt annen gruppe enn dem som ble omfattet av regjeringens krisepakke til studenter.

– Mens pengene til en krisepakke for studenter som hadde mistet jobb og inntekt i pandemien, ikke ble brukt opp, viser det seg at koronapandemien også påvirker de som har begynt å betale studielånet tilbake, skriver kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen i en e-post.