NTNU med 40 millioner til Samfundet

Rektor Anne Borg legger pengene på bordet for å bidra til at utbygging av Studentersamfundet kan bli noe av.

De 40 millionene vil sørge for at spaden endelig kan settes i jorda for Samfundets nybygg.
Publisert Sist oppdatert

- Vi har sett at det er ei vanskelig tid å være student, mange sliter psyko-sosialt og føler på ensomhet. Det er krevende tider for studentfrivilligheten, og vi ser hvor viktig denne er. Trondheim er kjent for sitt flotte studiemiljø og vi ønsker at det skal framstå slik framover, sa Anne Borg før hun slapp nyheten på NTNUs styremøte.

Videre understreket hun:

- Det er viktig at vi ikke setter oss i en slik situasjon at pandemien gir varig skade.

På denne bakgrunnen bruker rektor det handlingsrommet hun har: Dermed får Studentersamfundet 40 millioner. Fra før er det bevilget 30 millioner i form av årlige driftstilskudd.

Nyheten ble svært godt mottatt på styremøtet, ikke minst av studentrepresentantene.

- Som medlem av Samfundet takker jeg for at du informerer oss om dette. Utrolig viktig at det blir noe av bygginga, dette har vært et ønske siden 50-tallet, sa Mathilde Sjøhelle Eiksund.

Hun støttet også Anne Borgs understreking av at NTNU også skal ha et blikk på Gjøvik og Ålesund og studentfrivilligheten der.

- Situasjonen er skjør nå, da er det en god investering å støtte Samfundet, sa Simen Ringdahl.

Ifølge en pressemelding vil de 40 millionene sørge for at spaden endelig kan settes i jorda for Samfundets nybygg.Også Trondheim kommune, Studentsamskipnaden og studentene selv gjennom Velferdstinget, bidrar økonomisk til nybygget.

Utvidelsen av Studentersamfundet er også et element i arbeidet med å samle NTNU på en campus i Trondheim.