Årets vinner av Varshitas hederspris er klar

- Det gir en boost til studenter som fortsatt holder på, sier vinneren av Varshitas hederspris Magnus Olai Aarvold om utdelingen.

Magnus Olai Aarvold jobber nå som utvikler i Accenture.
Magnus Olai Aarvold jobber nå som utvikler i Accenture.
Publisert

Vinneren av Varshitas hederspris i 2021 er Magnus Olai Aarvold. Prisen tildeles masterstudenter som har fullført sivilingeniør/masterstudiet produktutvikling og produksjon (PuP) ved institutt for maskinteknikk og produksjon. Studenten med beste karaktersnitt får prisen.

Aarvold har studert produksjons- og kvalitetsteknikk, med fordypning i prosjekt- og kvalitetsledelse. Han føyer seg inn som den tredje vinneren i rekken av prisen som ble opprettet for å minnes Varshita Venkatesh som døde i 2020 av brystkreft.

Varshita Venkatesh sammen med ektemannen Venkatesh Govindarajan. Venkatesh Govindarajan hadde ideen til prisen og gjør årlig overføringer til prisen.
Varshita Venkatesh sammen med ektemannen Venkatesh Govindarajan. Venkatesh Govindarajan hadde ideen til prisen og gjør årlig overføringer til prisen.

Aarvold jobber for tiden som utvikler i Accenture. Han har enda ikke kommet frem til hva han vil bruke pengene på.

- Det kommer litt overraskende på. Jeg har ikke undersøkt enda hva jeg skal bruke dem på.

Han peker på at det nøkkelen til at det har gått så bra på studiet er at det har vært fornøyelig.

- Det har stort sett vært gøy. Det er jo så bra studentmiljø på NTNU og jeg har hatt en bra vennegjeng, så jeg har ikke sett på det som hardt arbeid hele tiden. Sikkert derfor at det har gått så bra.

Om selve prisen mener Aarvold at det er et godt initiativ.

- Det gir en boost til studenter som fortsatt holder på, sier Aarvold.

Hedrer Varshitas engasjement

Hederspris ble opprettet til minne om Varshitas engasjement ved instituttet og NTNU. Hun kom til Norge og NTNU sammen med sin ektemann Venkatesh Govindarajan, som da skulle begynne på en PhD. Hun ga blant annet språkkurs, opprettet en kantine og hjalp andre. Hun jobbet også som konsulent ved instituttet, og hennes siste stilling ved NTNU var som førstekonsulent ved Avdeling for studieadministrasjon.

Ifølge statuettene gis prisen fordi Varshita ville gi noe tilbake av sin lønn til studenter under utdanning.

Les mer: