Flere søker yrkesfag enn studieforberedende

– Norge trenger flere fagarbeidere derfor er det bra at det stadig er flere som søker yrkesfag, sier kunnskaps– og integreringsminister Guri Melby.

– Det er særlig gøy at så mange jenter har valgt de tradisjonelt guttedominerte programmene bygg- og anleggsteknikk og teknologi- og industrifag, sier kunnskaps – og integreringsminister Guri Melby.
– Det er særlig gøy at så mange jenter har valgt de tradisjonelt guttedominerte programmene bygg- og anleggsteknikk og teknologi- og industrifag, sier kunnskaps – og integreringsminister Guri Melby.
Publisert

De siste årene har omtrent halvparten av elevene søkt seg til yrkesfag på Vg1. I år er andelen 52 prosent, skriver kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Det betyr at 1900 flere har søkt yrkesfag enn studieforberedende.

– Norge trenger flere fagarbeidere derfor er det bra at det stadig er flere som søker yrkesfag, sier kunnskaps – og integreringsminister Guri Melby (V).

Mer om søkertallene til NTNU finner du her.

Helse- og oppvekstfag ble det utdanningsprogrammet med flest søkere, mens teknologi- og industrifag var programmet med størst økning i søkere. Det er også en økning i flere andre utdanningsprogrammer, deriblant informasjonsteknologi og medieproduksjon, samt håndverk, design og produktutvikling.

– Denne regjeringen har over flere år satset på yrkesfag, og det gir resultater. Flere søker seg til yrkesfag, flere får læreplass og flere fullfører og tar fagbrevet. Det er viktig for den enkelte, men også for Norge, sier Melby.

Flere jenter velger guttedominerte programmer

– Det er særlig gøy at så mange jenter har valgt de tradisjonelt guttedominerte programmene bygg- og anleggsteknikk og teknologi- og industrifag, sier Melby.

Fra kun fire prosent jenter blant søkerne til bygg- og anleggsteknikk i 2012, er andelen i år på 10 prosent. På teknologi- og industrifag har andelen jenter steget fra 12 til 17 prosent av søkerne.

- Aldri før har det vært flere jenter som har søkt seg til disse utdanningsprogrammene. Hvis vi skal oppnå bedre kjønnsbalanse i arbeidslivet, er det også en forutsetning at flere jenter og gutter velger utradisjonelt.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS