Ytring:

- La oss ikke være så arrogante at vi tar det for gitt at trøndere kun er folkelige, enkle sjeler

Nå er det bare å brette opp ermene og lage enda særere kunst og musikk, som en motsats til Koteng og hans likesinnede og deres krampaktige forsøk på å framstå som folkelige, skriver Michael Francis Duch i dette leserinnlegget.
Michael Francis Duch, førsteamanuensis ved Institutt for musikk. 
        
            (Foto: Akademiet for yngre forskere)

Michael Francis Duch, førsteamanuensis ved Institutt for musikk.  Foto: Akademiet for yngre forskere

Så nå er det altså slik at vi må gi det trønderske folket det det trønderske folket vil ha: DDE, Åge Aleksandersen og Rosenborg i alle kanaler overalt - for det er bare det trøndere vil ha, ikke sant? Vi er jo ekte vare og likere ikke jåleri som moderne kunst og sånn, skal man tro på Ivar Koteng og serien artikler om kunstmuseet i adressa.

Beklager, men dette nekter jeg å være med på. Nå er det bare å brette opp ermene og lage enda særere kunst og musikk som en motsats til Koteng og hans likesinnede og deres krampaktige forsøk på å framstå som folkelige, da de egentlig bare er en del av en rå markedsliberalisme og storkapitalisme som altfor lenge har fått kjøpt seg innflytelse i byen vår.

Man kan også kanskje stille spørsmål ved Adressa, og det som virker som er en agenda de har, hvor Trondheim kunstmuseum skal stilles til ansvar for sin fremmedgjørende kunst, som Koteng kaller det i dagens utgave. Det kan jo hende at flere trøndere blir mer interesserte i moderne kunst og musikk om adressa skriver litt oftere om det som skjer i byen også? For det skjer virkelig mye i Trondheim av både kunst og musikk, og mye av det er svært bra. Kanskje særlig det såkalt smale.

Bredde bør være summen av det smale, og dessuten tror jeg at stort sett vet ikke folket hva de vil ha før de har fått det. Ta en tur på museum eller en samtidsmusikkonsert; det kan kanskje til og med hende at du liker det du ser og/eller hører. I juni kan du for eksempel både se og høre musikken til den anerkjente komponisten Jennifer Walshe på en partiturutstilling - på nettopp Trondheim kunstmuseum.

La oss ikke være så arrogante at vi tar det for gitt at trøndere kun er folkelige, enkle sjeler uten interesse for moderne kunst og musikk.

Innlegget ble først publisert på Michael Francis Duchs Facebook-vegg, og er gjengitt med tillatelse.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jobb utenfor UH-sektoren gir større trivsel

Ansatte med doktorgrad som arbeider i private og offentlige bedrifter er mer fornøyde enn dem som arbeider ved et universitet eller en høyskole.

Genusdoktrinen:

Hevder kjønnsforskere vil overstyre universitetene i Sverige

I en fersk bok hevdes det at svenske myndigheter driver fram en kjønnskamp ved universitetene.

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.