Ytring:

Engasjement og frivillighet har gjort studietiden min uvurdelig

«Min sterkeste anbefaling til alle studenter, både nye og gamle, er å finne et sted som gir tilhørighet» skriver lederen for Norsk studentorganisasjon i dette innlegget.
Marte Øien er leder av Norsk studentorganisasjon, her avbildet under organisasjonens landsmøte i år. Hun er tidligere nestleder i organisasjonen og leder for Studenttinget ved NTNU. 
        
            (Foto: Helene Mariussen)

Marte Øien er leder av Norsk studentorganisasjon, her avbildet under organisasjonens landsmøte i år. Hun er tidligere nestleder i organisasjonen og leder for Studenttinget ved NTNU.  Foto: Helene Mariussen

Velkommen alle studenter. Til alle nye studenter, velkommen. Og til alle dere andre, velkommen tilbake!

Studietiden er på mange måter en egen tidsepoke i livet. For mange så er det på samme tid den mest krevende og den artigste tiden i livet. Det er en tid der du kanskje for første gang flytter hjemmefra og må finne ut hvordan det føles. Du treffer på nye utfordringer som du kanskje ikke var forberedt på at skulle komme.

Trond Viggo Torgersens sang Tenke sjæl er kanskje en av de sangene som best beskriver overganger i livet generelt, men kanskje spesielt overgangen til å bli student. For på samme tid som han synger at du må tenke sjæl, og alt du nå må skaffe deg sjæl så vil du i gjengjeld få muligheten til å få “prøvd hva du vil bli”. Det gjelder både akademisk og personlig. I akademia blir du utfordret, du lærer, du ler og kanskje griner.

Min sterkeste anbefaling til alle studenter, både nye og gamle, er å finne et sted som gir tilhørighet. Både på utdanningsinstitusjonen din og i lokalsamfunnet finnes det utallige foreninger og organisasjoner. Studentforeninger handler om nesten alt fra stort til smått. Alt fra studenter som spiller Rumpeldunk på sopelimer til fotball, faglige og sosiale aktiviteter av og for studenter.

Det jeg kjenner at har gjort studietiden min uvurderlig har vært mitt engasjement i studentdemokratiet. Det er kun en av mange muligheter vi som studenter har å engasjere oss i under studietiden. Det begynte med mitt engasjement for politikk, men jo mer jeg var med jo mer forstod jeg at det som har betydd mest for meg er de menneskene jeg har samarbeidet med. Studentdemokratiet kan sammenlignes med en studentforening. Du får lov til å gjøre det du liker, og ikke minst sammen med mennesker som du trives med og mange av de vil du kunne ha med deg hele livet. 

Torgersen gjentar flere ganger i sangen at du står alene og som student treffer dette spikeren på hodet for mange. Vit at det da vil stå en studentforening på din høyskole eller ditt universitet med åpne armer og som gjerne vil ha med akkurat deg.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

PST-saken:

Bekymret for stigmatisering av utenlandske NTNU-ere

NTNU-rektor Anne Borg ber om at saken der to iranske NTNU-ansatte er siktet av PST ikke fører til stigmatisering av en hel gruppe ansatte og studenter.

En av fem studenter vil ikke ha barn

Hver femte student i Norge vil ikke ha barn, ifølge en undersøkelse. Andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i andre grupper, sier forsker.

SPOR-festivalen:

- Krig er et evig dagsaktuelt tema

Noe av den mest gripende kunsten og musikken har oppstått i menneskenes forsøk på å møte krigen og dens grusomheter på andre måter enn med våpen, ifølge førsteamanuensis i klassiske fag ved NTNU, Thea Thorsen.