Åpner for økt bruk av fysiske forelesninger

Midt under eksamensperioden forsikrer regjeringa om at det vil bli flere fysiske forelesninger.

Vi har en nedadgående smittetrend de fleste steder, og vi mener det er riktig at kommunene nå i større grad får bestemme nivå selv, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby
Vi har en nedadgående smittetrend de fleste steder, og vi mener det er riktig at kommunene nå i større grad får bestemme nivå selv, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby
Publisert

Fra torsdag kan kommuner med lite smitte beslutte selv om de skal gå til grønt nivå i barnehager, skoler og SFO, opplyser regjeringen.

I tillegg åpnes det for økt bruk av fysisk undervisning ved fagskoler, høyskoler og universiteter, opplyser regjeringen.

Som UA tidligere har omtalt, er de fleste studenter nå midt i eksamensperioden, så det kan diskuteres hvor stor betydning meldinga om flere fysiske forelesninger vil ha. I praksis vil det ikke være snakk om fysiske forelesninger før til høsten. Forrige gang temaet var oppe, ble gjestekribent Adrian Heyerdahl så frustrert at han utbrøt: «Kjære regjering, gå og ta dere en bolle!»

Fram til nå har det vært bestemt nasjonalt at alle barnehager og skoler skal være på gult tiltaksnivå, og kommuner med mye smitte har hatt rødt nivå.

Fra torsdag neste uke bestemmes ikke lenger tiltaksnivået nasjonalt, men kommunene skal bestemme selv ut fra smittesituasjonen lokalt.

– Nå åpner vi for at kommuner under gitte forutsetninger kan ta i bruk det grønne nivået. Grønt nivå vil bety en mer normal barnehage- og skolehverdag. Vi har en nedadgående smittetrend de fleste steder, og vi mener det er riktig at kommunene nå i større grad får bestemme nivå selv, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Forutsetningen for å gå over til grønt nivå, er at kommunen har lite smitte over tid, god testkapasitet og løpende oversikt over antall smittetilfeller.

De må også ha en plan for rask oppskalering til gult eller rødt tiltaksnivå. Det er kommunen som avgjør tiltaksnivået. Dette gjelder også for videregående skoler.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS