Nord universitet fryser utvekslingsavtaler med Israel

Nord universitet er ett av flere norske universiteter som nå har fryst avtalene med Israel.

Nord universitet, her ved rektor Hanne Solheim Hansen, sier på sin hjemmeside at de oppfordrer til umiddelbar humanitær våpenhvile.
Publisert

– Vi kommer til å avholde oss fra å ha aktivitet på disse avtalene inntil videre, skriver universitetet på egen nettside

Nord universitet har utvekslingsavtaler med to universiteter i Israel, men disse er nå fryst i en oppfordring til Israel om en umiddelbar humanitær våpenhvile på Gazastripen.

På nettsiden skriver Nord også at de inntil videre ikke kommer til å lage nye avtaler med israelske universiteter.

Vakte oppsikt i Israel

Avgjørelsen kommer etter at Oslo Met og Universitetet i Sørøst-Norge tidligere i februar valgte å fryse og avslutte sine avtaler. Ifølge Khrono har begge vært tydelige på at dette ikke skal regnes som en akademisk boikott, men beslutningen har vakt oppsikt i Israel.

I israelsk presse ble OsloMets beslutning om å fryse utvekslingsavtalen omtalt som den første akademiske boikotten av et israelsk universitet, skriver Khrono.

NTNU avsluttet sin avtale

NTNU har hatt én utvekslingsavtale med Israel. UA skrev 2. februar om at Fakultet for arkitektur og design har avsluttet denne avtalen, som var med Bezalel Academy of Arts and Design. 

Dekan Sara Brinch begrunnet avgjørelsen med at de ønsker å ivareta studentenes sikkerhet. 

Følg UA på Facebook og Instagram.