En «situasjon» forsinket annonseringen, nå er det klart hvem som vant valget

Studentvalgets styre ville ikke si hvorfor de først bare annonserte den kvinnelige vinneren og ikke den mannlige. Nå er det klar hva grunnen var, og hvem som vant.

- Vi har en situasjon, annonserte sittende NTNU-styremedlem Anders Lie Hagen. Valgstyret ville ikke gå inn i hva denne situasjonen gikk ut på.
Publisert Sist oppdatert

 Saken er oppdatert klokka 17.10 med informasjon om hvem som ble den mannlige styrerepresentanten.

Kun én kandidat ble kunngjort som ny NTNU-styrerepresent under dagens annonsering. Malin Høgsand Leirvåg er valgt som kvinnelig representant, med Siri Mostad Larsen som vara.

Den mannlige kandidaten lot derimot vente på seg. Først flere timere senere ble det klart at det var Odd Arne Fosse som blir den andre styrerepresentanten.  Lasse Zetterlund blir vara.

Ville ikke si hva forsinklesen gikk ut på

I mellomtiden var valgstyret tilbakeholdende med informasjon om hva som var årsaken til forsinkelsen.

- Valgstyret har en situasjon som gjør at vi enda ikke har klart resultatet for den mannlige kandidaten. Vi vil derfor kunngjøre hvem som skal sitte sammen med Malin på et senere tidspunkt, sa Anders Lie Hagen under annonseringen litt etter 13.o0 fredag.

Universitetsavisa var i kontakt med valgstyreleder Matilde Brox Bordal kort etter annonseringen for å spørre hva sitasjonen gikk ut på. Hun sa at de ikke hadde noe mer informasjon å gi på dette tidspunktet.

I ettertid skriver valgstyret på studentvalgets nettside at den forsinkede annonseringen dreide seg om at de ikke fikk tak i vinneren.

«Valgstyret fikk fredag ikke kontakt med den mannlige kandidaten med flest vektede stemmer før annonseringen i valgsendingen. Valgstyret har ansvar for å kunngjøre resultatet og valgte å ikke gå ut med resultatet før kandidaten selv var informert om utfallet.», skriver valgstyret 16.30 fredag ettermiddag.

Synes det er stort

I NTNU-styret skal det være én mann og én kvinne blant studentenes representanter. Den kvinnelige representanten Malin Høgsand Leirvåg ser frem til et spennende år.

Odd Arne Fosse og Malin Høgsand Leirvåg får plass ved NTNU-styrets bord.

- Først og fremst vil jeg si tusen takk til alle som har stemt på meg. Takk til alle som har støttet meg og gitt meg tilliten til å representere studentene i NTNU-styret. Det er stort å få sitte i styret og jobbe med viktige saker for NTNU. Jeg er klar for å samarbeide godt med mine kolleger, sier hun i en pressemelding.

Odd Arne Fosse som blir hennes kollega uttrykte også entusiasme.

- Jeg er veldig takknemlig for all støtten jeg har fått og at jeg har blitt valgt. Jeg håper at jeg gjennom året som kommer  kan være med å fremme studentenes stemme i NTNU-styret. Det er flere spennende prosesser vi skal inn i, og å forankre valgene NTNU gjør i de behovene studentene har er essensielt, sier han.

Fortsatt lav valgdeltagelse

I NTNU-styrevalget var det 3 160 avgitte stemmer av 40 757 stemmeberettigede studenter, som gir en valgoppslutning på 7,75 prosent. 

Dette er mindre enn i fjor, da valgoppslutningen var på 8,2 prosent.

Følg UA på Facebook og Instagram.