Nå er rektor Anne Borg i samme selskap som Knutsen og Ludvigsen

Studentersamfundet har utnevnt Borg til æresmedlem.

NTNUs rektor har nå havnet på ei eksklusiv liste over æresmedlemmer
NTNUs rektor har nå havnet på ei eksklusiv liste over æresmedlemmer
Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alle forunt å få æresmedlemskap i Studentersamfundet. Ifølge statuttene blir det tildelt personer som gjennom sin innsats i politikk, kultur eller i samfunnslivet forøvrig har gjort seg særlig fortjent til dette.

Det er første gang en rektor mottar denne anerkjennelsen.

Ga millioner til nybygget

I sin tale under Samfundets festmøte 17. mai la temaansvarlig Nina Salvesen vekt på at rektor Borg har gjort en fantastisk jobb med å sørge for at nybygget nå kan realiseres. I desember i fjor kunngjorde hun på NTNUs styremøte at hun bruker av rektors pott og bevilger 40 millioner kroner. Dermed ble det mulig å sette spaden i jorda for nybygget.

I talen fra Salvesen fikk Borg også ros for å være en forkjemper for studentene generelt og studentfrivilligheten spesielt. Videre at hun har stått på studentenes side i ei vanskelig tid med pandemi og mediekritikk.

I talen takket rektor for tilliten og æren:

- Det er like overveldende som overraskende at en rektor kan bli æresmedlem i Samfundet. Jeg måtte jo ta en titt på hvem som tidligere er tildelt denne gjeve hedersbevisningen, og jeg blir virkelig ydmyk over å være i selskap med størrelser som Gro Harlem Brundtland, May Britt Moser og Edvard Moser – og selveste Knutsen og Ludvigsen.

Borg viste til at hun har noe til felles med de to sistnevnte: Hun har også dyrket en lidenskap for musikk i det røde runde huset. Hun spilte klarinett i Snaustrinda spelemannslag og var medlem av Studentersamfundets Symfoniorkester.

- Likevel er det ikke mitt personlige forhold til Samfundet som ligger bak mitt engasjement for studentfrivilligheten generelt, og Samfundet spesielt. Det er viktig for meg å si, poengterte hun.

Før hun fortsatte:

- Som rektor er jeg helt overbevist om at en investering i studentfrivillighet kaster av seg i form av en bedre hverdag for NTNU-studentene. Det vises på bunnlinja, som en næringslivsleder kanskje ville sagt. Og bunnlinja vår, den er gjennomføring, minst mulig frafall og ikke minst – at de beste unge hodene søker seg til Trondheim og til NTNU.

Utnevnt som æresmedlem av Studentersamfundet på 17. mai.
Utnevnt som æresmedlem av Studentersamfundet på 17. mai.

Samfundets Soria Moria slott

Når det gjaldt nybygget, trakk rektoren fram Idar Linds Det umulige e mulig! fra UKE-revyen De-Cha-Vi i 1987. I seinere tid en av D.D.E.s mange populære sanger.

Vi vesst at det va mulig det umulige

Vindmølla gir tapt for Don Quijote

Vi trudd på det utrulige

på Soria Moria slott.

- Dere har hele tiden visst at det er mulig å bygge deres Soria Moria slott, og å bygge det ut for å gi plass til mange studenter, med et tilbygg for framtida. Nå vet vi at det er mulig. Det kommer et tilbygg og det kommer til å bli veldig, veldig bra, sa hun.

Nå står altså Anne Borg på den eksklusive lista over de få som har fått æresmedlemskap i Samfundet opp gjennom årene. I tillegg til de allerede nevnte har også blant andre Are Kalvø, Eskil Pedersen, Runa Sandvik, Jonas Gahr Støre, Lars Lillo Stenberg, Gunnar Sønsteby og Kåre Willoch mottatt denne hedersbevisningen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.