Lite bekymret i forkant av fadderuka på Møllenberg

Leder av Velferdstinget Øystein Fruseth Christiansen sier de har lært fra fjorårets situasjon med festing og støy på Møllenberg.

- Det blir spennende å se framover, men tror vi er godt forberedt på det som skjer, sier Øystein Fruseth Christiansen.
Publisert

- Vi forventer at byen skal komme tilbake til normalt og at vi får en relativt normal fadderperiode som i årene før pandemien, sier leder av Velferdstinget Øystein Fruseth Christiansen.

Fjorårets fadderperiode ble raskt et tema på bakgrunn av mye støy og flere avisoppslag. Flere tiltak ble satt i gang. I et intervju med Universitetsavisa i fjor sa rektor Anne Borg ved NTNU at vi må akseptere at studentene både synes og høres.

Bedre samarbeidsklima

I forkant av årets fadderperiode blir det iverksatt flere tiltak for et bedre samarbeid og samarbeidsklima ifølge Christiansen.

- Vi har jobbet mye med nabolaget, politiet, velforeninger og kommunen siden forrige høst. Dermed føler vi at vi har en god dialog og et bedre apparat til å håndtere situasjonen hvis det skulle bli støy eller klager på bråk og ordensforstyrrelser i området. Vi føler at vi har en tett relasjon og samarbeid med kommunen og de som bor der lokalt, slik at vi kan komme gang med dialog tidligere om noe skulle oppstå, i stedet for en stor diskusjon i media.

Les også: Fenomenet Møllenberg

Dersom det skulle oppstå støy slik som i fjor, har Christiansen planen klar og forteller at de vil være i forkant av eventuelle situasjoner.

- Vi vil gå i dialog med velforeningene og kommunen, samt de lokale studentene. I tillegg har vi et prosjekt gående i regi av Study Trondheim med trygt nabolag. Vi vil begynne med dialog, høre på de ulike partene, og så må vi ta det derfra.

Mindre bekymring

Christiansen forteller at han ikke opplever at folk er bekymret for en gjentakelse av fjoråret, men vil uansett være forberedt.

- Vi er mye mer forberedt enn tidligere. Vi får jo se, det er jo enda litt tid igjen før det braker løs med fadderperiode. Det blir spennende å se framover, men tror vi er godt forberedt på det som skjer, og vi vil få til et samarbeid for et godt nabolag.

Les også: