Nils Kalstad viserektor i Gjøvik, Annik M. Fet fortsetter i Ålesund

Styret ved NTNU vedtok innstillingen i møte i dag torsdag.

Nils Kalstad overtar som viserektor etter Jørn Wroldsen.
Publisert Sist oppdatert

NTNUs styre har i dag behandlet tilsetting av viserektorer i Ålesund og Gjøvik for en ny fireårsperiode fra 1. august.

NTNU-styret tilbyr Nils Kalstad stillingen som ny viserektor ved NTNU i Gjøvik for en periode på fire år fra 1. august 2021. Førsteamanuensis Nils Kalstad er i dag instituttleder for NTNUs Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi og koordinerer aktiviteten Center for Cyber and Information Security.

Kalstad er utdannet sivilingeniør ved Institutt for matematiske fag (NTNU) og har en doktorgrad i informasjonssikkerhet fra Institutt for informatikk (Universitetet i Oslo).

Han har tidligere vært dekan ved Avdeling for informatikk og medieteknikk (AIMT) ved Høgskolen i Gjøvik, og fortsatte i samme stilling da HiG ble fusjonert med NTNU i 2016.

Fet fortsetter

Annik Magerholm Fet, viserektor ved NTNU i Ålesund for fire nye år.

Styret har vedtatt å tilby Annik Magerholm Fet stillingen som viserektor ved NTNU i Ålesund for en ny periode på fire år fra 1. august 2021. Hun har hatt samme stilling siden 2017.

Fet har siden 1999 vært professor i miljøledelse, systemteknikk og livsløpsanalyse ved NTNUs Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse, og har også en tilsvarende tilknytning til Institutt for internasjonal forretningsdrift ved NTNU i Ålesund. Fra 2014-2016 var hun direktør og faglig leder for NTNUs strategiske satsingsområde Bærekraftig Samfunnsutvikling.

LES OGSÅ: Disse søkte på lederjobbene

Rektor Anne Borg sier i en kommentar at hun er svært tilfreds med ansettelsen av ny viserektor i Gjøvik.

– Jeg vil først takke Jørn Wroldsen som i stillingen som viserektor har lagt ned et formidabelt arbeid i å utvikle laget og synliggjøre NTNU i Gjøvik som en viktig aktør og kompetanseleverandør i regionen, sier Borg.

- Om Nils Kalstad nå takker ja til å overta roret, er jeg trygg på at han vil være en dyktig og utadrettet ambassadør for fagmiljøene våre både lokalt og nasjonalt. Jeg vil sette stor pris på å samarbeide med ham i årene som kommer, sier NTNU-rektoren.

NTNU-rektoren er svært tilfreds med at Annik Magerholm Fet er tilsatt i en ny fireårsperiode.

- I sin tid som viserektor, har hun lagt ned mye arbeid i å samle laget ved Campus Ålesund og å bidra til at NTNU er en synlig aktør og kompetanseleverandør i regionen.

LES OGSÅ: Fet eller Emblemsvåg blir ny viserektor i Ålesund

LES OGSÅ: Derawi kritisk til at søkere ikke får vite hvorfor de blir vraket

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.