Opposisjonen reagerer på studentkrisepakke:

- Regjeringen gjentar samme feil som i fjor, og tilbyr studentene mest lån

Ap sier de vil sørge for at stortinget legger opp til en mer inkluderende løsning.

Torstein Tvedt Solberg mener regjeringen ikke leverer helt på kravene fra Stortinget.
Torstein Tvedt Solberg mener regjeringen ikke leverer helt på kravene fra Stortinget.
Publisert Sist oppdatert

Fredag 29. januar annonserte regjeringen sitt forslag til en krisepakke som blant annet skal dekke studentene. I proposisjonen som nå går til stortinget foreligger det bevilgninger på rundt en milliard til studentene. Reaksjoner på pakken har ikke latt vente på seg.

Arbeiderpartiet reagerer på at regjeringen nok en gang legger opp til lån for studentene. Torstein Tvedt Solberg, utdanningspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet sier han ikke er fornøyd med forslaget fra regjeringen.

- Det er veldig bra at vi endelig får på plass en ordning for studentene nå, slik Arbeiderpartiet lenge har jobbet for i Stortinget. Samtidig så er jeg litt skuffet, og mener regjeringen ikke har levert helt på kravene fra Stortinget.

Stortinget vedtok forrige mandag at en krisepakke for studentene måtte komme fra regjeringens hold.

- Erna Solberg burde tatt studentene mer på alvor

- Regjeringen gjentar samme feil som i fjor, og tilbyr studentene mest lån. De øker stipendandelen litt, men dette hjelper ikke dem som trenger økonomisk støtte mest. Vi vet at studentene allerede er skeptiske til å ta opp enda mer i lån. Det blir litt som å gi kredittkort til arbeidsledige, sier Tvedt Solberg.

Han sier også at regjeringen kun forventer at 30 prosent vil benytte seg av ordningen. Han sier Ap mener at en ordning som kun treffer en av tre studenter ikke er bra nok og at Ap vil jobbe for en mer inkluderende pakke.

Også Sosialistisk Venstreparti reagerer.

- Det er akkurat som regjeringen ikke skjønner hvor ille situasjonen er. Jeg synes Erna Solberg burde tatt studentene mye mer på alvor enn det vi ser her. Regjeringen virker ikke å ha lagt på bordet de pengene som trengs, samtidig som det er så mange uklarheter her at vi ikke kan vite hvor godt dette vil treffe, sier Mona Fagerås, utdanningspolitisk talsperson for SV.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS