Forserer utbygging av Elgeseter gate

Bygningsrådet har vedtatt en plan for å forsere gjennomføringen av en ny og renere Elgesetergate. Graving kan starte så tidlig som høsten 2014.

Ambisjonen er å velge konsept allerede i februar neste år, og en ferdig reguleringsplan før sommerferien 2014. Graving og omleggingen av teknisk infrastruktur kan starte så tidlig som høsten 2014, og selve anleggsstarten tidlig i 2015.

Mulig framtidig campusgate

Området rundt Elgesetergate er tiltenkt en eventuell, framtidig bycampus. Planene for Elgesetergate har stor relevans for Konseptvalgutredningen (KVU) for campusplanene, som Kunnskapsdepartementet bestilte tidligere i vinter. Utredningen skal skissere for- og bakdeler ved utbygging av éncampus-løsning versus to adskilte campuser, med utbygging på Dragvoll.

Også KVU-en har et stramt tidsskjema. Den skal være ferdig innen året.

Miljøproblemgate

I den reviderte framdriftsplanen er det satt av minimalt med tid til politiske prosesser. Prosessen må være åpen. Blant andre bør deltakerne i campusprosjektet gis tid til å ta egne beslutninger, mener kommunen.

Planen ble nylig vedtatt i Bygningsrådet.

– Politikerne ønsker en hurtig realisering av ny Elgesetergate, sier direktør for byutvikling i Trondheim kommune, Einar Aasved Hansen. – Bakgrunnen er den store støy- og støvplagen. Det er slitsomt for dem som i dag her. Dessuten ønsker kommunen å binde de to områdene på hver side av Elgesetergate tettere sammen.

Bompengefinansiert bulevard

Kommunen ønsker å tilbakeføre den slitne sentrumsgaten til en 34-meter bred bulevard, ikke ulikt slik gaten framstod på 30-tallet. Den nye inngangsporten til Trondheim skal tilrettelegges for myke trafikanter og kollektivtransport.

LES OGSÅ: Fra Elgeseter gate til bulevard

Prosjekt Elgeseter er del av kommunens bompengefinansierte Miljøpakke II.

Støy- og støvplaget gate: Elgeseter. 
        
            (Foto: Tor H. Monsen)

Støy- og støvplaget gate: Elgeseter.  Foto: Tor H. Monsen

null
Politikerne ønsker en hurtig realisering av Elgeseter. Kommunaldirektør for byutvikling, Einar Aasved Hansen. 

Politikerne ønsker en hurtig realisering av Elgeseter. Kommunaldirektør for byutvikling, Einar Aasved Hansen. 

Planområde for innfartsåren fra sør. 

Planområde for innfartsåren fra sør. 

Relaterte artikler

Campussjefen er i gang

Amund Aarvelta har akkurat satt seg i stolen som Trondheim kommunes campusleder. Noe av det første han gjorde, var å ta turen til universitetet.

Jugendgården rives

Innsigelser fra Byantikvaren og andre blir ikke tatt til følge: Den over 100 år gamle bygården i Elgesetergate 30B må vike for en bred bulevard.

Bekymret for Høyskoleparken

Ikke bytt ut grønt med svart asfalt. Leder av byutviklingskomitéen, Jan Bojer Vindheim advarer mot Elgeseter-alternativet med en vei gjennom Høyskoleparken.

Masterplan for Kunnskapsbyen

Tidligere studentpolitiker Amund Aarvelta står i spissen for Trondheim kommunes arbeid med en masterplan for utvikling av urbane campusområder. Målet er å skape en studieby som både er best i Norge og som legges merke til internasjonalt.

Dragvoll kan bli kjøpesenter

En mulighetsstudie bestilt av Trondheim kommune holder døren åpen for at Dragvoll campus kan bli kjøpesenter om éncampus-plan blir vedtatt.

Vil ikke ha tunnel

NTNU vil ikke ha tunnel under Høgskoleparken. Trondheim kommune har fått innspill på hvordan løse trafikk- og miljøutfordringene i Elgesetergate.

Fra Elgeseter gate til bulevard

Kommunen vil gjenopplive gamle drømmer fra 30-tallet om en bulevard i Elgeseter til erstatning for dagens støy- og støvforpestede innfartsåre. En 34 meter bred, urban velkomst til byen, med en ny universitetscampus på begge sider av bulevarden.

Jugend-bygg må vike for bulevard?

Må Trondheims fremste jugend-bygning vike for Elgeseter Bulevard? Ingen ønsker å rive Elgesetergate 30b, men det kan bli vanskelig å redde bygården.

Energicampus i Trondheim

Sintef stiller seg i spissen for et forsøk på å etablere en energiforskningsklynge med internasjonale dimensjoner. Sammen med NTNU og forskningsavhengige selskaper ser Sintef for seg en energilandsby, plassert i området Lerkendal/Sorgenfri.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mindre til Forskningsrådet og økt ABE-kutt

Tirsdag kveld ble avtalen for neste års statsbudsjett klar.

Statsbygg:

- Mer hjemmekontor i fremtiden

Statsbygg utreder konsekvenser av avstandsregler og hjemmekontor på oppdrag fra Regjeringen. Skal en-meteren holdes ryker 15 prosent av arealet.

Stikker staver i hjulene for studentenes skitur

Flere linjeforeninger hadde tenkt seg på Oppdals-tur over nyttår. Det mener ledelsen ved fakultetet er en dårlig idé.

Ytring:

Autonomi eller samfunnskontrakt?

Morten Mediå gjør i denne ytringen et forsøk på å forklare hva autonomi er basert på hendelsene på Helgeland.