Forserer utbygging av Elgeseter gate

Bygningsrådet har vedtatt en plan for å forsere gjennomføringen av en ny og renere Elgesetergate. Graving kan starte så tidlig som høsten 2014.

Publisert Sist oppdatert
Politikerne ønsker en hurtig realisering av Elgeseter. Kommunaldirektør for byutvikling, Einar Aasved Hansen.
Planområde for innfartsåren fra sør.

Ambisjonen er å velge konsept allerede i februar neste år, og en ferdig reguleringsplan før sommerferien 2014. Graving og omleggingen av teknisk infrastruktur kan starte så tidlig som høsten 2014, og selve anleggsstarten tidlig i 2015.

Mulig framtidig campusgate

Området rundt Elgesetergate er tiltenkt en eventuell, framtidig bycampus. Planene for Elgesetergate har stor relevans for Konseptvalgutredningen (KVU) for campusplanene, som Kunnskapsdepartementet bestilte tidligere i vinter. Utredningen skal skissere for- og bakdeler ved utbygging av éncampus-løsning versus to adskilte campuser, med utbygging på Dragvoll.

Også KVU-en har et stramt tidsskjema. Den skal være ferdig innen året.

Miljøproblemgate

I den reviderte framdriftsplanen er det satt av minimalt med tid til politiske prosesser. Prosessen må være åpen. Blant andre bør deltakerne i campusprosjektet gis tid til å ta egne beslutninger, mener kommunen.

Planen ble nylig vedtatt i Bygningsrådet.

– Politikerne ønsker en hurtig realisering av ny Elgesetergate, sier direktør for byutvikling i Trondheim kommune, Einar Aasved Hansen. – Bakgrunnen er den store støy- og støvplagen. Det er slitsomt for dem som i dag her. Dessuten ønsker kommunen å binde de to områdene på hver side av Elgesetergate tettere sammen.

Bompengefinansiert bulevard

Kommunen ønsker å tilbakeføre den slitne sentrumsgaten til en 34-meter bred bulevard, ikke ulikt slik gaten framstod på 30-tallet. Den nye inngangsporten til Trondheim skal tilrettelegges for myke trafikanter og kollektivtransport.

LES OGSÅ: Fra Elgeseter gate til bulevard

Prosjekt Elgeseter er del av kommunens bompengefinansierte Miljøpakke II.