"Jeg gleder meg stort!"

NTNUs nye økonomifakultet skal funderes på "Den norske modellen", sier nytilsatt dekan Monica Rolfsen.
Da dette bildet ble tatt var jubelposituren i anledning nytt økonomifakultet. I dag kan Monica Rolfsen juble over at jobben med å bygge det nye fakultetet blir hennes. 
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

Da dette bildet ble tatt var jubelposituren i anledning nytt økonomifakultet. I dag kan Monica Rolfsen juble over at jobben med å bygge det nye fakultetet blir hennes.  Foto: Kristoffer Furberg

- Gratulerer med ny jobb, Monica Rolfsen.

- Tusen takk!

- For å ta det klassiske sportsspørsmålet: Hva føler du nå?

- Jeg er først og fremst veldig letta. Hele denne prosessen har tatt godt og vel et år, fra vi startet arbeidet med å få samlet økonomi- og ledelsesmiljøene ved NTNU i et eget fakultet, og fram til i dag.

- Når søkte du jobben?

- I begynnelsen av april.

- Og styrevedtaket om ny fakultetsstruktur, herunder etablering av eget økonomifakultet ble gjort…

- 15. februar.

- Det er nå jobben begynner?

- Jepp. Jeg begynner ikke formelt før første januar neste år, men det er mye å ta tak i i mellomtida. Vi skal etablere en instituttstruktur, og bygge en ny fakultetsadministrasjon.

- Et nytt fakultet skal bygges fra grunnen av?

- Ja! Det blir kjempekult. Jeg gleder meg stort.

- Det var en hard strid fram mot etableringen av ny fakultetsstruktur, og du sto midt i striden. Er det noen sår som må leges?

- Jeg tror ikke det. Jeg har hatt god kontakt med de fleste av de involverte, og kjenner at vi har et godt samarbeid. Jeg er iallfall innstilt på å gjøre alt for å få dette til å fungere på alle nivåer.

- Hvordan skal ditt fakultet skille seg fra de øvrige økonomimiljøene – Handelshøyskolen BI i Oslo og Norges handelshøyskole i Bergen?

- Vi skal skille oss på to måter. For det første skal vi være vesentlig mer teknologirettet, og orientert mot samarbeid med næringsklynger i Raufoss og i Ålesund. For det andre vil hva man kaller "Den norske modellen" ligge til grunn for vår tilnærming til økonomifaget. Samarbeid med de store arbeidslivsorganisasjonene er viktig. Vi vil nok være vesentlig mindre USA-rettet enn tilsvarende miljøer i Oslo og Bergen.

LES OGSÅ: - Jeg får utrettet mer som dekan enn som doktor
LES OGSÅ: Wroldsen fortsetter som viserektor i Gjøvik


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.