NTNU-student plukket ut som «Leder for en dag» i Kunnskapsdepartementet

Marie Strande Nilsen fra NTNU i Ålesund er plukket ut til å skygge forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø torsdag.
Marie Strande Nilsen gleder seg til å skygge Iselin Nybø. 
        
            (Foto: Ungt Entreprenørskap)

Marie Strande Nilsen gleder seg til å skygge Iselin Nybø.  Foto: Ungt Entreprenørskap

- Jeg gleder meg veldig til å være Iselin Nybøs skygge. Jeg er utrolig stolt over å ha blitt valgt ut til å være med på dette, og tror det kommer til å bli en kjempespennende og lærerik dag, sier Marie Strande Nilsen.

Hun har nettopp fullført en bachelor i Markedsføring og ledelse ved NTNU i Ålesund, og tar nå økonomiske fag på deltid.

- Jeg håper på å få bedre innsikt i hva det vil si å være leder på et så høyt nivå og få en enda bedre forståelse for en leders oppgaver. Jeg har selv vært leder i en studentbedrift, så det blir veldig kjekt å se hvordan det fungerer i større skala. Å få følge Nybø synes jeg er utrolig kult, sier Nilsen og legger til at hun lenge har vært politisk interessert.

Initiativet «Leder for en dag» er et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og bemanningsselskapet Manpower Group. Hensikten er todelt. På den ene siden skal de unge få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet og næringslivet. På den andre siden er målet at lederne skal få verdifulle innspill fra de som skal skape fremtidens arbeidsplasser.

Det er fem statsråder og et tyvetalls direktører og toppledere som i år stiller opp i «Leder for en dag», som arrangeres for 16.gang.

- Erfaringen Nilsen har fått ved å starte en studentbedrift er veldig verdifull. Det er et mål at utdanningene skal være mest mulig arbeidslivsrelevante. I tillegg er det viktig for Norge at enda flere tenker innovativt og tar sjansen på å starte nye bedrifter, sier statsråd Iselin Nybø.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Etikken blir viktigere i søknader om midler fra Forskningsrådet

Hopper du harelabb over forskningsetikken når du skal søke Forskningsrådet om midler? Nå vil det straffes hardere.

Forskere i folkemøte om klima:

- Klima taper mot internasjonalisering

Ytring:

Hvem har rett til å mene noe om Høyskoleparken?

Å fremme et argument ved å prøve å frata meningsmotstanderen troverdighet, er et kjent retorisk knep. Men ikke akkurat tillitsvekkende.

Ytring:

Plagiat – den nye utfordringen for forskere?

Her er en historie om hvordan forskningsjuks kan utføres i praksis. Forskere stjal innholdet i et paper skrevet av Antje Klitkou og hennes kolleger.