Campusprosjektet kan bli ytterligere forsinket

Byggingen av nytt NTNU-campus ligger allerede to år etter egen tidsplan. Nå kan det ryke på ett år til.
«Hvem skal hvor» var det store spørsmålet i den hittil siste runden med campusdiskusjoner på campus, men på Stortinget handler diskusjonen mer om når det skal flyttes. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

«Hvem skal hvor» var det store spørsmålet i den hittil siste runden med campusdiskusjoner på campus, men på Stortinget handler diskusjonen mer om når det skal flyttes.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

I forrige uke kunne Adresseavisen fortelle at det er fare for utsettelse av NTNUs campus-prosjekt som følge av intern budsjettkamp i regjeringen. Dette bekreftet statsråd Trine Skei Grande fra Venstre overfor avisen.

- Jeg ser at Trondheim har to store prosjekt som topper seg samtidig. Det er utfordrende når det er to så store bevilgninger, sier Venstre-lederen til avisen og viser til NTNUs nye samlede campus og Ocean Space Centre.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Bovim rykket ut på Twitter

Muligheten for en utsettelse av campus-prosjektet fikk rektor Gunnar Bovim til å gå ut å ta prosjektet i forsvar.

Han la ut flere meldinger på Twitter og argumenterte for at midlene til campus burde komme som planlagt.

- Det er mange som har jobbet intenst med campus-prosjektet både i Kunnskapsdepartementet og ved NTNU. Det er viktig at dette arbeidet ikke blir utdatert, og vi er klare for å sette i gang. Med oppstart i 2020, vil vi være ferdig innflyttet i 2027, skriver rektoren.

Han påpeker videre at dette er et nasjonalt prosjekt, ikke et lokalt. Et vente år vil også være fordyrende, mener Bovim.

- Å opprettholde kompetansen i prosjektorganisasjonen i et «venteår» er fordyrende. Å legge den ned vil også bli kostbart. Dersom komptansen ikke opprettholdes, øke risikoen for at ting må gjøres om igjen. Mye av arbeidet som gjøres i et slikt prosjekt er ferskvare, skriver Bovim.

Han gjentar også viktigheten av en samling for den tverrfaglige utviklingen.

- Ny og samlet NTNU-campus er ikke først og fremst et byggprosjekt. Byggingen er bare en bieffekt. Et samlet campus er viktig for at hele NTNU skal løse og utvikle sitt samfunnsoppdrag enda bedre enn vi gjør i dag.Allerede to år forsinket

Det er midler til forprosjektet NTNU trenger over statsbudsjettet for 2020. Får de midlene er det enda et par år til det er snakk om å få midler til selve byggingen. Den opprinnelige tidsplanen til NTNU tilsa at midlene til forprosjektet skulle komme rundt sommertider 2018, mens første spadetak skulle tas i starten av 2020.

Skulle NTNU måtte vente til neste budsjettrunde før de får midlene vil det med andre ord bety at prosjektet blir oppmot tre år forsinket.

Årsaken til forsinkelsen på omtrent to år er at NTNU høsten 2017 fikk i oppdrag å gjøre en tilleggsutredning i forbindelse med utbyggingen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Ville dagens studenter klart å bevare Bakklandet og Møllenberg?

Det er vanskelig å engasjere studentmassen, men vi studenter bør velge å engasjere oss aktivt i by- og campusutformingen ved å verne om trehusbebyggelsen i Grensen.

- En toppstyrt lederstil

Visjonær, men ikke flink nok til å ivareta de ansatte, er Kristin Dæhlis karakteristikker av Bovims periode som rektor.

Nybø: Bovim har stor politisk teft

- Gunnar Bovim har stor politisk teft. Det er en stor styrke ved ham som person, sier statsråd Iselin Nybø.

Gunnar Bovim går av som rektor

Gunnar Bovim går av som rektor ved NTNU. Anne Borg blir konstituert som rektor.