Varslene ved IHS forteller om tøffe arbeidsforhold

De om lag 20 varslene ved Institutt for historiske studier viser hvor tøft mange ansatte har hatt det som følge av det dårlige arbeidsmiljøet på instituttet.
Ansatte ved Institutt for historiske studier har sendt inn ca. 20 varsler de siste 4 årene.  
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

Ansatte ved Institutt for historiske studier har sendt inn ca. 20 varsler de siste 4 årene.   Foto: Kristoffer Furberg

Det er Adresseavisen som har fått innsyn i hva varslene fra ansatte faktisk inneholder. Varslene som avisa omtaler, strekker seg fra 2015 til 2018.

Ett varsel av alvorlig karakter handler om at en ansatt mener seg utsatt for «grov psykisk vold» og krever at flere kolleger ikke skal ha adgang til arbeidsplassen «eller ha lov til å oppsøke meg eller ta kontakt med meg noen steder så lenge jeg opplever en volds- og sikkerhetsrisiko rettet mot meg fra dem. Jeg vil ikke møte på arbeidsplassen før jeg har fått garantier om at jeg ikke møter dem der. Jeg opplever heller ikke trygghet for familien min og meg selv hjemme», heter det i varselet fra 2018 som Adresseavisen gjengir.

Det var i et leserinnlegg i Universitetsavisa organisasjonsdirektør Ida Munkeby skrev at NTNU-ledelsen de siste årene har mottatt et tjuetall formelle varsler. Varslene handler om trakassering og andre kritikkverdige forhold, samt flere muntlige bekymringsmeldinger. Sykmeldinger og varsler kommer fra ansatte i begge grupperinger, ifølge Munkeby.

I et varsel fra november 2016 heter det:

«Et dysfunksjonelt arbeidsmiljø på et institutt kan ikke reduseres til eventuelle relasjonsproblemer mellom to personer. Relasjonen mellom enkeltpersoner og meg er kun én av mange faktorer som til sammen utgjør arbeidsmiljøet.»

Et annet varsel nevner mediedekninga i Universitetsavisa, Khrono og Adresseavisen:

«Jeg er opprørt fordi jeg mener det blir tegnet et svært skjevt bilde av arbeidsmiljøet ved instituttet». Videre: «Jeg er bekymret fordi jeg tror denne aktiviteten i media vil virke ødeleggende på arbeidsmiljøet. Jeg tror den både kan forsterke eksisterende motsetninger og skape nye, og at disse kan kan bli forsterket hinsides det punktet hvor det kan løses», advarer en av varslerne i oppslaget til Adresseavisen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: - Det vil komme reaksjoner
LES OGSÅ: Ledelsen vil flytte forskergruppe
LES OGSÅ: - Flytt dem med objektivt større ansvar
LES OGSÅ: Tror halve instituttet bryter ut

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Koronaviruset:

NTNU strammer inn på reiser til en rekke land

Alle reiser til fastlands-Kina og Nord-Italia, Sør-Korea, Japan og Iran, Hong Kong og Singapore skal avlyses eller utsettes, ifølge NTNUs nye retningslinjer.

Kva med studentanes rettar, Nord universitet?

Studentane ved Campus Nesna blir no utsett for eit tilfeldig og mangelfullt styringssystem som gjer studentane utrygge for både kvalitet og studiesituasjon.

Disse skal ha ansvar for norsk deltakelse i Horisont Europa

Forskningsrådet og Innovasjon Norge er de mest sentrale aktørene som skal følge opp norsk deltakelse i Horisont Europa, som er EUs forsknings- og innovasjonsprogram.

Ytring:

Norsk forskning er åpnet

- Vi er på god vei mot målet om åpen tilgjengelighet for offentlig finansierte vitenskapelige artikler , skriver Anne Kristine Børresen, Vidar Røeggen og Gunnar Sivertsen, arbeidsutvalget i UHR-Publisering.