Over 500 har signert kampanje for likelønn blant stipendiater

Da det ble klart at 30.000 kroner kunne skille to stipendiater ansatt med noen dagers mellomrom startet en gjeng stipendiater i Agder underskriftskampanjen mot lønnsforskjeller. I skrivende stund har kampanjen 547 underskrifter.

1. mai er en viktig dato for nyansatte stipendiater. De som ble ansatt etter denne datoen får nemlig tre trinn høyere lønn enn de ansatt før.
1. mai er en viktig dato for nyansatte stipendiater. De som ble ansatt etter denne datoen får nemlig tre trinn høyere lønn enn de ansatt før.
Publisert Sist oppdatert

Da lønnsoppgjøret for 2019 var over ble det klart at nyansatte stipendiater fikk et lønnshopp på tre lønnstrinn. Men det at dette kun gjaldt dem som ble ansatt etter 1.mai falt flere tungt for brystet, og flere reagerte på at en nyansatt stipendiat med det lønnsoppgjøret kunne tjene så mye som 30.000 kroner mer enn en kollega ansatt noen uker tidligere.

– Etter årets lønnsstigning på rundt 3 prosent får jeg fortsatt 3,5 prosent lavere lønn enn de nyansatte. For det første er det utrolig urettferdig med tanke på ansiennitet. Dessuten er det ulik lønn for likt arbeid, slik skal det ikke være, sa stipendiat Mathilde Hotvedt til Universitetsavisa da oppgjøret ble klart.

Som svar på dette startet en gruppe stipendiater en underskriftskampanje for å heve lønnsnivået til alle stipendiater. I skrivende stund har 547 personer signert denne.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS