Hjemmekontor:

Retningslinjer for hjemmekontor likevel på vei

I starten av november var arbeidet med retningslinjer for hjemmekontor utsatt på ubestemt tid. Fredag ble førsteutkastet drøftet i Sesam.

Først skulle retningslinjene for hjemmekontor behandles ved månedsskiftet oktober/november, så ble det utsatt på ubestemt tid. Fredag dukket de plutselig opp på sakskartet likevel.
Først skulle retningslinjene for hjemmekontor behandles ved månedsskiftet oktober/november, så ble det utsatt på ubestemt tid. Fredag dukket de plutselig opp på sakskartet likevel.
Publisert Sist oppdatert

I starten av november skrev Universitetsavisa at arbeidet med retningslinjene for hjemmekontor ved NTNU var utsatt på ubestemt tid.

Førsteutkastet til retningslinjer skulle egentlig behandles i Sentralt samarbeidsutvalg (Sesam) ved månedsskiftet, og fagforeningene var overrasket da de gjennom media fikk høre at arbeidet var forsinket.

Men var de overraskset da ble de nok enda mer overrasket da innkallingen til Sesam-møtet 15. november dukket opp. For der sto det, helt nederst på første side i sakspapirene: Retningslinjer hjemmekontor.

Og mens fagforeningene var kritiske da beskjeden om utsettelse kom, hadde pipen fått en annen lyd fredag.

- Vi er fornøyde med at arbeidsgiver har igangsatt arbeidet med retningslinjer for bruk av hjemmekontor, og arbeidsgiver fortjener skryt for å være villige til å diskutere denne saken i flere omganger, sier Thomas Ferstad, nestleder i Norges tjenestemannslag.

Han forteller at diskusjonene i Sesam har vist at dialog er nyttig, og har tro på at samarbeidet gjør de endelige retningslinjene bedre.

- Vår holdning er at vi får til best resultat når vi samarbeider fra starten av om en sak, slik at flest mulig perspektiver og synspunkter blir drøftet, sier Ferstad.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS