Hovedbygningen lyst opp i palestinske farger

Studenter for Palestina bekrefter at de sto bak markeringen. Rektor kaller det en naturlig del av universitetsdemokratiet.

Hovedbygningen lyst opp i palestinske farger mandag kveld, ikke i offisiell regi denne gang.
Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld var Hovedbygningen ved NTNU lyst opp i grønt, rødt og hvitt lys. Blant annet førsteamanuensis Skender Redzovic har tatt til orde for å lyse opp Hovedbygningen i palestinske farger

NTNU har tidligere lyst opp bygget i franske farger etter terrorangrepene i Paris i 2015. Etter den russiske invasjonen av Ukraina i 2022 ble bygget lyst opp i blått og gult.

Denne gang er imidlertid konstituert rektor Tor Grande klar på at det ikke er NTNU fra offisielt hold som står for markeringen.

«Vi har ikke lyst opp Hovedbygget i andre farger enn det vi pleier. Jeg vet ikke hva som har skjedd i dette tilfellet, men fra tid til annen skjer det markeringer ved universitetet av mennesker som har noe på hjertet. 

Det er en naturlig del av universitetsdemokratiet at ulike meninger kommer til utrykk.», skriver Grande til Universitetsavisa.

Leder i Studenter for Palestina, Magnus Barka Hjelle bekrefter i en epost til Universitetsavisa at noen av deres medlemmer sto bak aksjonen.

Følg UA på Facebook og Instagram.