Koronatiltakene:

Fem tips til studentene for å holde ut

Fyll deler av dagen med det som gjør deg glad. Dette er ett av fem råd fra en studentprest og et studentombud.

Vil sette mot i oss: Sola har snudd, det blir lysere dager og vaksineringa er på gang.
Vil sette mot i oss: Sola har snudd, det blir lysere dager og vaksineringa er på gang.
Publisert

Studentprest Svein Valle og studentombud Hanne Seljesæter ved Nord universitet forstår at det kan tære på motivasjonen når tiltakene bare fortsetter og fortsetter. Derfor har de utarbeidet fem gode råd til studentene på universitetets hjemmeside.

1. Tenk positivt. Fokuser på det som er bra: vaksineringen er i gang og vi går mot lysere dager. Nå er vi inne i siste etappe. Vi kan se slutten, selv om vi ikke ser selve målstreken. Forsøk å ikke gi næring til de negative tankene. Dette tåler vi!

2. Bli venn med deg selv. Er du ikke venn med deg selv blir alenetida noe mer enn ensomhet. Si positive ting til deg selv. Du er en bra person, du er i ferd med å ta høyere utdanning og du har mange som liker deg. Det er veldig bra. Arrester deg selv tvert du tenker negativt om deg selv.

3. Ta vare på deg selv. Fyll deler av dagen med det som gjør deg glad. Det gir deg energi til å studere. Går tur, spis bra og få nok søvn. Akkurat nå har du en unik mulighet til å gå tur når det er lyst – det er et supertips! Har du noen å gå sammen med, er det flott, men det er fint å ga alene også.

4. Ha god struktur på dagen. Kos er bra, men finn en balanse. Det er fortsatt fullt mulig å være student og produsere bra. Lag dine egne rammer og vær konkret. Et godt tips er å sette av to timer til studier før lunsj: Les i 20 minutter, ta pause i 20 minutter, les i nye 20 minutter og så videre. Ta så pause i to timer med lunsj og frisk luft, før du tar to nye timer med studier. Klarer du enda en lese-økt senere på dagen har du i sum fått gjort mye.

5. Nok søvn er viktig. Du må gjerne sove lengre om morgenen, men forskyver du døgnet for mye, kan det gå ut over søvnmønsteret. Prøv å ikke være online hele tida, men logg deg av, få dagslys, frisk luft og nok søvn. Tips: skaff deg gjerne en analog vekkerklokke.

- Sola har snudd og vaksineringa er i gang. Dette blir snart bra! sier studentprest Svein Valle og studentombud Hanne Seljesæter i et intervju på Nord universitets hjemmeside.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.