1600 studenter i Bergen blir bedt om å teste seg

Et smitteutbrudd på en byggeplass gjør at studentene på Fantoft i Bergen blir bedt om å teste seg.

Norges Handelshøyskole er én av utdanningsinstitusjonene som holder stengt.
Norges Handelshøyskole er én av utdanningsinstitusjonene som holder stengt.
Publisert Sist oppdatert

Artikkelen er oppdatert med at studenter oppfordres til å teste seg.

1.600 studenter studentbyen på Fantoft i Bergen blir bedt om å teste seg etter et smitteutbrudd på en byggeplass, melder Bergens Tidende.

Studentene bor i Sammens studentboliger.

– Dette er en ekstraordinær situasjon, sier kommunikasjonssjef Marita Monsen i Sammen til avisen.

Det skal være ni arbeidere tilknyttet Fantoft stasjon som er smittet. Flere av de smittede skal ha den sørafrikanske mutasjonen, skriver avisen.

Alle beboerne i studentboligene bes om å teste seg. Monsen sier også at kommunen har forsikret dem om at de har nok testkapasitet til å teste studentene.

Stengte studiesteder

Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole (NHH), Høgskulen på Vestlandet og BIs campus i Bergen stenges ned i tråd med de nye koronatiltakene i regionen.

Ved Universitetet i Bergen (UiB) betyr det at det innføres digital undervisning for alle. All undervisning, samt eksamener og planlagte arrangementer utsettes eller gjøres digitale, og campus, lesesaler og studentlokaler stenges for studenter.

Selv om undervisningen er digitalisert, vil all klinisk praksis for studentene ved Det medisinske fakultet opprettholdes som før, inkludert praksis hos fastleger i Bergen kommune og praksis i tannklinikken, opplyser UiB på sine nettsider.

På NHH vil campus være stengt fra søndag klokka 18 til 14. februar. Stengt er også BIs campus i Bergen.

Også ved Høgskulen på Vestlandets campus i Bergen vil undervisning gå digitalt den neste uka, og bibliotek og lesesaler er ikke åpne for studenter.

Det blir ikke gjennomført ferdighetstrening og laboratorieøvelser, men all praksis bli gjennomført som planlagt, opplyser skolen på sine nettsider.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.