All undervisning blir digital

Ved universiteter og høgskoler blir hovedregelen digital undervisning fra og med torsdag.

Slik blir undervisningen ved universiteter og høgskoler i tida framover.
Slik blir undervisningen ved universiteter og høgskoler i tida framover.

Lesesaler og bibliotek blir fortsatt åpne. Dette skriver NTNU på Innsida.

Ved universiteter og høgskoler blir hovedregelen digital undervisning fra og med torsdag 25. mars, men lesesaler og bibliotek blir fortsatt åpne. Over hele landet anbefales det å holde to meter avstand til andre personer, i stedet for én meter.

På grunn av stort smittepress i flere områder i landet og en kraftig økning av den britiske virusvarianten, innfører regjeringen nye nasjonale tiltak. Tiltakene gjelder fra og med 25. mars og inntil videre. Ny vurdering vil bli gjort innen 12. april. Ved campus i Ålesund er det innført ekstra strenge restriksjoner på grunn av et lokalt smitteutbrudd. Se lokale meldinger for detaljer om tilgang til denne campusen.

Nå gjelder disse reglene:

Én-meteren blir nå til to-meteren

To meter avstand skal overholdes i alle arealer ved NTNU. Dette gjelder også utendørs. Munnbind skal benyttes ved trengsel og når det ikke er mulig å holde to meter avstand.

Det vil kun være digital undervisning. Unntak gjelder for læringsaktiviteter som er avgjørende for studentenes progresjon, herunder ferdighetstrening, laboratorieøvinger og praksis. Fakulteter og faglærere vil gi informasjon om hvilke emner dette gjelder.

Alle faglige og sosiale arrangementer innendørs på campus skal avlyses.

Lesesaler og biblioteker ved NTNU i Gjøvik og i Trondheim holdes åpne, også i påskeuka.

Ansatte skal ha hjemmekontor der det er praktisk mulig.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.